Nissan avea o anchetă internă de luni de zile la adresa lui Carlos Ghosn, pe baza unor informaţii primite de la o sursă anonimă

Autor: ProMotor 19 nov. 2018 Știri auto
Nissan avea o anchetă internă de luni de zile la adresa lui Carlos Ghosn, pe baza unor informaţii primite de la o sursă anonimă

Pe baza informaţiilor primite de la o sursă anonimă, Nissan Motor Co. a realizat în ultimele luni o anchetă internă pentru conduită ilegală, îndreptată asupra lui Carlos Ghosn (preşedinte al Aonsiliului de Administraţie Nissan) şi lui Greg Kelly (Representative Director), informează un comunicat de presă lansat de constructorul japonez.

Investigaţia a arătat că atât Ghosn, cât şi Kelly, timp de mai mulţi ani, au raportat cifre inexacte către autorităţi, pentru a reduce valoarea cunoscută a compensaţiilor primite de Carlos Ghosn.

Totodată, cu privire la Ghosn, numeroase acte de conduită ilegală au fost descoperite, cum ar fi utilizarea personală a bunurilor companiei, iar implicarea lui Kelly a fost, de asemenea confirmată, se mai arată în comunicatul Nissan.

Nissan a oferit informaţii către procurorii japonezi, cooperând în totalitate, şi va continua să face acest lucru pe parcursul investigaţiei.

Cum faptele descoperite în urma investigaţiei interne constituie încălcări ale funcţiei, CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, va propune consiliului de administraţie Nissan să îl înlăture rapid pe Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte al CA. Totodată, va fi propusă înlăturarea din funcţie a lui Greg Kelly.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide