Nissan Juke 2017 va rămâne la fel de ”edgy şi mai puţin mainstream” | FOTO

Autor: Marius Vișan 20 iul. 2016 Știri auto

 


Noul Nissan Juke, setat să apară în 2017, va veni cu noi motoare ecologice, o versiune hibrid, tehnologie îmbunătăţită şi o platformă complet nouă, informează Autoexpress.co.uk

Nissan Juke a fost un pionier al clasei SUV de dimensiuni reduse, acesta determinându-i pe producătorii rivali să lanseze şi ei propiile versiuni pentru a ţine pasul cu succesul lui Juke. Acum Nissan este aproape gata să lanseze a doua generaţie a trend-setter-ului, aducând motoare mai eficiente şi un plus de calitate pentru materialele din cabină.

Imaginile exclusive publicate de Autoexpress.co.uk ne arată modul în care ar putea evolua următorul Juke. Surse sigure din cadrul Nissan indică faptul că maşina se vinde în peste 100.000 de exemple, pe an, la nivel global, deci se aşteaptă ca viitor nu va lua o cale complet diferită din moment ce actualul Juke încă are succes. Directorul de creaţie Nissan Shiro Nakamura a dezvăluit că următoarea generaţie va rămâne la fel de nonconformistă (“edgy şi mai puţin mainstream” au fost cuvintele lui exacte), dar a mai zis că ar va fi în continuare recunoscut ca Juke.

Asta înseamnă că va avea un design ce păstrează indiciile-cheie, cum ar fi forma farurilor şi rotunjimile de la capete. Dar, va încorpora, de asemenea, noul „chip” Nissan, asa cum se vede pe cel mai recent Qashqai. În plus va avea un ampatament uşor mai lung, Nissan îşi propune să abordeze una dintre principalele critici ale modelului curent: spaţiul pentru pasagerii din spate.

Noul model va folosi platformă CMF-B, Juke fiind a două maşină care va utiliza această platformă, după următoarea generaţie de lui Nissan Micra.

Trecerea la CMF-B va deschide drumul spre o nouă gamă de motoare, inclusiv un propulsor turbo pe benzină de 1.0 litri cu trei cilindri. Pe lângă asta un motor diesel de 1,5 litri va continua să fie oferit, alături de un motor turbo pe benzina de 1,6 litri, care este probabil să fie cel mai mare din gamă, cu o putere de aproximativ 190 de cai.

Cabina noului Juke va beneficia de o revizuire majoră, Nissan vrând să acorde o atenţie neosebită calităţii materialelor şi ţesăturilor, la care se vor adouga sisteme de infotainment performante.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide