Nissan previne coliziunile

Din seria "soluţii japoneze": un prototip Infiniti a fost echipat cu un sistem de ocolire a accidentelor. Da, cu maşina asta unele coliziuni chiar pot fi evitate!

Nissan previne coliziunile Nissan previne coliziunile

Prototipul celor de la Nissan este dotat cu senzori care impierdică o coliziune din orice parte ar veni aceasta.

Sistemului de prevenire a coliziunilor transformă maşina într-un roboţel pe patru roţi. Programul DCA (Asistenţă în controlarea distanţei) asigură o distanţă adecvantă de urmărire a vehicului din faţă. LDP (Prevenirea Îndepărtării de la Banda) împiedică vehiculul să vireze în afara benzii pe care se află. SCP (Prevenirea Coliziunii Laterale) asistă şoferul atunci când acesta vrea să intre pe o altă bandă prevenind coliziunea cu un alt vehicul care se apropie cu viteză. 

siguranţa pasagerilor, prototipuri, maşini japonezeUn alt program, care probabil va transforma parcarile în locuri mai sigure pentru viraje este Back-up Collision Prevention (Prevenirea Coliziunilor în Marşarier). Acest program, după cum ii spune şi numele, va asista şoferul atunci când acesta va încerca să iasa dintr-o parcare avertizând-ul de maşinile care se apropie şi intervenind în declanşarea automata a frânelor.

În Japonia viziunea companiei cu privire la siguranţă are ca obiectiv reducerea cu până la jumătate a coliziunilor în care sunt implicate modele ale Nissan.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.