Nissan Scratch Shield iPhone, carcasa care îşi auto-repară zgârieturile

Autor: Oraan Mărculescu 01 feb. 2012 Știri auto

Nissan a introdus încă din 2005 această tehnologie inovatoare, vopseaua Scratch Shield, pe unele modele Nissan (Murano, 370Z sau X-Trail), dar şi pe modelele din gama Infiniti. Este vorba despre o vopsea care are particularitatea că se poate repara „singură” – zgârieturile de suprafaţă dispar graţie formulei inedite a granulaţiei vopselei.

Acum, cei de la Nissan oferă această tehnologie şi în afara domeniului auto, creând prima carcasă Scratch Shield dedicată iPhone. Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să vă faceţi griji pentru zgârieturile de pe ecranul smartphone-ului, deoarece noua carcasă va menţine aparatul intact.

Nissan Scratch Shield iPhone - deocamdata la rang de prototip BETA

La fel ca în cazul tehnologiei utilizate la vopseaua maşinilor, materialul plastic al carcasei este flexibil şi foarte elastic, fiind realizat din aşa-numitul polyrotaxan – structura sa chimică reacţionează la apariţia zgârieturilor uşoare, iar granulele acoperă spaţiile cauzate de zgârieturi (practic, vopeaua se „auto-repară”).

Pe urmă, utilizatorii ar trebui să aprecieze textura materialului, cu un feeling de gel şi care permite o aderenţă mai bună, deci aparatul se ţine mai bine în mână. Nu în ultimul rând, structura carcasei este realizată din ABS, un material plastic foarte rezistent şi robust, care protejează suplimentar aparatul în cazul şocurilor.

Pentru moment, carcasa Nissan Scratch Shield iPhone este doar în faza de dezvoltare BETA, 100 de exemplare fiind destinate jurnaliştilor şi unui număr limitat de clienţi, însă japonezii speră ca, până la finalul anului, să pună în vânzare această nouă inovaţie în toată lumea. Din păcate, nu avem nici măcar o estimare pentru cât ar putea costa Nissan Scratch Shield iPhone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide