Nissan un nou sistem anti-coliziune

Tuturor celor care au obiceiul prost de a sta “în fundul” maşinii din faţă ar trebui să le facem cadou un Nissan cu sistemul anti-coliziune pe care japonezii îl testează în acest zile.

Nissan un nou sistem anti-coliziune Nissan un nou sistem anti-coliziune

De multe ori pe şosele ni se întâmplă să observăm în retrovizoare că şoferul din spate parcă merge la aspiraţie , sau poate unii dintre noi chiar se regăsesc în comportamentul de a ţine aproape la maşina din faţă. În ambele cazuri, Nissan se pare că a găsit soluţia şi a mai făcut un pas spre călătorii cu automobilul mai sigure, creând un sistem cu rol de iubită/nevastă/mamă/soacră cicălitoare când vine vorba de a păstra distanţa. Acest ansamblu, format dintr-un radar şi un computer de bord, nu reacţionează isteric ci scanează şoseaua, analizează distanţa până la obiectele întâlnite în cale şi acţionează în caz de pericol.

Concret, dacă şoferul unui Nissan cu acest nou sistem, denumit deocamdată "Forward Collision Avoidance Assist Concept", se apropie prea mult de automobil care rulează în faţă, într-o primă fază "creierul electronic" emite un sunet de atenţionare (nu, un ţipăt), după care aplică o forţă contrară pedalei de acceleraţie şi acţionează uşor frâna pentru a păstra distanţa regulamentară, conform Business Week.

Acest sistem este foarte eficient şi în cazul în care un obstacol apare în faţă, reuşind să preîntâmpine un accident prin frânarea în deplină siguranţă chiar de la viteze de 60 km/h. În acelaşi timp, se şi pretensionează centurile pentru a reduce şocul celor de la bord în cazul decelerării bruşte. Noua inovaţie Nissan nu este singulară în industria auto şi Volvo, de exemplu, având montat pe automobilele de serie o dotare similară, dar sistemul propus de Nissan poate să evite coliziunile de la o viteză considerabil mai mare decât orice alt sistem propus în prezent de un constructor auto.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.