Nissan va înceta să comercializeze maşini diesel în Europa

Partenerul grupului francez Renault ...

Nissan va înceta să comercializeze maşini diesel în Europa Nissan va înceta să comercializeze maşini diesel în Europa

Producătorul japonez Nissan va înceta, treptat, să comercializeze autovehiculele diesel în Europa. 

„În Europa, unde sunt concentrate cele mai multe vânzări de motoare diesel, creşterea cererii de maşini electrice ne va permite să le oprim treptat pe cele pe motorină cu fiecare reînnoire a modelului", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al grupului AFP.

Partenerul grupului francez Renault, nu a comunicat care este ponderea motoarelor diesel în vânzările sale totale, şi nu a dat un program specific în retragerii acestor motoare.

În paralel cu asta, Nissan îşi dublează ambiţiile în sectorul electric, unde a fost un pionier cu lansarea lui Leaf în 2010. În contextul unei concurenţe sporite, oficialul japonez a declarat recent că vrea să ajungă cu acest model la un milion de unităţi până în anul fiscal 2022-23.

Citeşte şi Cât costă Nissan Leaf în România. Este cea mai vândută maşină electrică din lume - FOTO

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.