Nişte elveţieni au descoperit „România secretă” şi organizează expediţii off-road în Carpaţi (VIDEO)

O mică firmă din Elveţia organizează expediţii off-road pentru străini în inima României, unde timpul a stat, parcă, în loc.

Nişte elveţieni au descoperit „România secretă” şi organizează expediţii off-road în Carpaţi (VIDEO) Nişte elveţieni au descoperit „România secretă” şi organizează expediţii off-road în Carpaţi (VIDEO)

În timp ce căutam lucruri interesante pe YouTube, am dat, din pură întâmplare, peste canalul numit Geko Expeditions, iar videoclipul care mi-a atras atenţia se numea „Roumanie secrète // Raid 4x4”. Evident, am dat click, fiindcă altfel nu ai fi citit acest articol acum, aici.

În total, Geko Expeditions a publicat patru filmări făcute pe coclaurile româneşti, iar după ce am intrat pe site-ul oficial, am aflat că e vorba despre o mică firmă din Elveţia care organizează expediţii off-road pentru străini în locuri ca Islanda, deşertul Sahara, deşertul Namibiei, Madagascar şi, nu în ultimul rând, România.

Itinerarul e destul de simplu – se intră în ţară pe la Satu Mare, se petrec două săptămâni în Maramureş, Bucovina şi Transilvania, după care turiştii ies pe la Oradea.

Preţul e de 1.490 de euro pentru fiecare persoană care participă cu propria maşină echipată corespunzător, ceea ce nu e puţin, însă se pare că turul prin România are succes – s-au organizat deja trei (2013, 2014 şi 2015), iar în 2016 e programată încă o ediţie a expediţiei, în luna iulie.

Pe lângă experienţa condusului pe coclauri, elveţienii programează şi vizite la ferme, ateliere şi mănăstiri de pe drum, aşa că turiştii au ocazia să intre în contact direct cu meşteşugurile şi tradiţiile româneşti.

Nu o să mai lungesc vorba. În schimb, o să îţi las mai jos videoclipurile făcute de Geko Expeditions în România, ca să vezi şi tu ce ţară avem şi cum ştiu alţii să o promoveze pentru noi.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.