Nivelul poluării din Beijing, clasificat drept “periculos”

Autorităţile capitalei chineze caută măsuri speciale împotriva poluării severe, care provoacă anual moartea a 300.000 de oameni.

Nivelul poluării din Beijing, clasificat drept “periculos” Nivelul poluării din Beijing, clasificat drept “periculos”

Renumele deloc demn de mândrie pe care şi l-a creat capitala Chinei, Beijing, ca fiind unul dintre cele mai poluate oraşe la nivel mondial, se consolidează. De curând, ambasada americană din Beijing a clasificat nivelul poluării din metropolă drept "periculos", fapt ce implică, din partea autorităţilor locale, măsuri precum limitarea traficului aerian şi închiderea anumitor tronsoane de autostradă.

Pe străzile din Beijing aerul este aproape irespirabil, vizibilitatea nu depăşeşte distanţa de 100 m, iar locuitorii trebuie să se confrunte, pe lângă nesfârşitele ambuteiaje, şi cu gazele emise de maşini, centrale termice sau fabrici. Se estimează că nu mai puţin de 300.000 de persoane mor în fiecare an din cauza afecţiunilor provocate de poluare. Totuşi, în ciuda limitării traficului rutier, soluţia salvatoare nu pare a fi de găsit prea curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.