Noi modificări privind cartea de identitate a maşinii

Şoferii care au nevoie de...

Noi modificări privind cartea de identitate a maşinii Noi modificări privind cartea de identitate a maşinii

Şoferii care au nevoie de un duplicat al cărţii de identitate a maşinii nu vor mai trebui să obţină un aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea sau înregistrarea şi nu vor mai trebui să ceară publicarea în Monitorul Oficial atunci când cartea a fost furată, distrusă ori au pierdut-o. 

Modificările sunt cuprinse într-un act normativ care tocmai a fost votat de senatori. Proiectul mai prevede şi ca noii proprietari să nu mai aibă nevoie de constatarea unui executor pentru cazul în care fostul proprietar nu vrea să le dea cartea de identitate a maşinii.

Prevederile sunt prevăzute într-un proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000, care a fost votat joia trecută de senatori. 

Concret, pentru obţinerea duplicatului nu va mai fi necesară obţinerea avizului de la autoritatea care a dispus înmatricularea sau înregistrarea, după caz.

Cazurile în care acest duplicat va fi eliberat vor rămâne aceleaşi, respectiv pierderea, furtul sau distrugerea cărţii de identitate ori situaţia în care fostul proprietar refuză să i-o predea noului deţinător. De asemenea, tot Registrul Auto Român (RAR) va fi autoritatea la care va trebui să ne adresăm cu această cerere.

Sursă: Realitatea.net

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.