Noi percheziţii la sediul companiei VW în scandalul emisiilor

Procurorii germani au efectuat noi percheziţii

Noi percheziţii la sediul companiei VW în scandalul emisiilor Noi percheziţii la sediul companiei VW în scandalul emisiilor

Procurorii germani au efectuat noi percheziţii la sediile companiei Volkswagen (VW), pentru a determina dacă aceasta a subevaluat emisiile de dioxid de carbon la un număr mai mare de maşini decât cel admis iniţial, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Volswagen a confirmat că sediul central a fost percheziţionat din nou la începutul lunii martie, în contextul scandalului privind emisiile subevaluate.

Autorităţile din Braunschweig au verificat 13 birouri din sediile VW aflate în Wolfsburg, confiscând documente şi fişiere digitale care vor fi evaluate în următoarele săptămâni, a declarat o sursă din cadrul investigaţiei, citată de publicaţia WirtschaftsWoche.

Autorităţile au informat că analizează un comunicat publicat de compania Volkswagen pe data de 9 decembrie 2015, suspectând că datele menţionate nu ar fi corecte, ceea ce ar putea reprezenta un caz de manipulare a pieţei.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat recentele percheziţii, însă a refuzat să ofere mai multe detalii. Biroul procurorului din Braunschweig nu a putut fi contactat imediat de reporteri.

Producătorul auto german a admis, în septembrie 2015, că a folosit un program pentru a modifica emisiile maşinilor diesel din Statele Unite. Acest fapt a evidenţiat neglijenţa testelor din Uniunea Europeană şi nevoia de reforme.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.