Noi recomandari despre anvelopele iarnă, de la Ministerul Transporturilor

Află aici ce amendă riscă şoferii care blochează drumurile publice din cauza maşinilor dotate necorespunzător şi ce anvelope de iarnă nu sunt recomandate.

Noi recomandari despre anvelopele iarnă, de la Ministerul Transporturilor Noi recomandari despre anvelopele iarnă, de la Ministerul Transporturilor

Amenda pentru şoferii ce blochează drumurile din cauza maşinilor echipate necorespunzător este cuprinsă între 5.000 şi 8.000 de lei, au precizat reprezentanţi din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), pentru gândul.info.

Oficialii MTI au adăugat că că anvelopele de iarnă second-hand cu o vechime mai mare de 4-5 ani sau cele care au înălţimea profilului mai mică de 4 mm nu sunt recomandate. Conform art. IV din Ordonanţă OG nr.5/2011, prevederile cu privire la obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, intră în vigoare de la 1 noiembrie 2011,

Legiuitorul nu a prevăzut în mod explicit un interval de timp în care maşinile trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, ci doar în cazurile mai sus menţionate (drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei).

Află mai multe pe www.gandul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.