Noile taxe de service: 15.000 de şomeri şi scumpirea RCA şi CASCO

Suplimentarea taxelor pentru acordarea autorizaţiei anuale de funcţionare a atelierelor auto va genera concedierea 15.000 de angajaţi şi scumpirea poliţelor de asigurare.

Noile taxe de service: 15.000 de şomeri şi scumpirea RCA şi CASCO Noile taxe de service: 15.000 de şomeri şi scumpirea RCA şi CASCO

De la 1 octombrie a intrat în vigoare decizia Registrului Auto Român, conform căreia atelierele auto vor plăti taxele anuale de autorizare în funcţie de numărul lucrărilor prestate şi al mărcilor reprezentate, pentru fiecare în parte. Noile taxe constau în câte 90 lei pentru maximum trei activităţi de service prestate, 50 lei pentru fiecare activitate suplimentară, precum şi 500 lei pentru fiecare marcă pe care o reprezintă.

"Efectele directe ale acestei măsuri aberantevor fi majorarea tarifelor de reparaţii, care va fi suportată de către şoferi, realizarea reparaţiilor în service-uri clandestine, fără garanţie, scumpirea semnificativă a poliţelor de asigurare auto închiderea unui număr semnificativ de ateliere auto şi creşterea cu cel puţin 15.000 de persoane a numărului de şomeri", au declarat reprezentatnţii Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independent, potrivit gândul.info.

Oficialii ASSAI au mai declarat că în România există peste 4.000 de unităţi service auto clandestine, care îşi desfăşoară "nestingherit" activitatea, neachitând niciun fel de taxe şi impozite către bugetul de stat. Reprezentanţii Registrului Auto Român au delcarat pentru gândul.info, la începutul luni inoiembrie, că suplimentarea taxelor nu ar trebui să influenţeze costul manoperei, RAR considerând nesemnificativă valoarea taxelor aplicate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.