Noile tehnologii Audi în viitor: 7 dintr-o lovitură!

Dedicaţie specială de 1 Martie pentru maniacii gadgeturilor: iată în continuare o listă a celor mai importante şapte inovaţii tehnologice pe care le vor primi clienţii Audi în viitor.

Noile tehnologii Audi în viitor: 7 dintr-o lovitură! Noile tehnologii Audi în viitor: 7 dintr-o lovitură!

1. Audi Wireless Charging

Pentru viitoarele maşini electrice Audi, inginerii germani s-au aliat cu firma americană WiTricity în ideea de a construi sisteme de alimentare fără fir cu electricitate a bateriilor maşinilor. Nu este o idee nouă această "încărcare wireless", însă cei de la Audi vor să fie siguri că vor oferi o tehnologie cât mai fiabilă.

Principiul este simplu: în locul de parcare este montată o bobină de inducţie, care generează un câmp magnetic atunci când este străbătută de curentul electric. Acest câmp magnetic ajunge la o distanţă suficient de mare pentru a produce, la rândul său, energie electrică într-o altă bobină, de această dată montată pe maşină.

Şi astfel, fără a fi nevoie de cabluri, bateriile maşinii pot fi încărcate simplu, inginerii Audi promiţând că acest lucru nu va fi afectat de ploaie, zăpadă sau gheaţă. Tot ei promit că această tehnologie va fi disponibilă pe maşinile de serie în doi sau trei ani.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.