Noile variante de Mercedes-Benz Unimog sunt perfecte pentru off-road

În urmă cu doi ani, Mercedes-Benz a dezvăluit noua generaţie a utilitarei Unimog. Un vehicul legendar, care e în stare să facă orice, atât timp cât e echipat cu accesoriile corespunzătoare şi are un om capabil la volan. Ei bine, acum Unimogul e pregătit să intre pe cele mai dificile trasee de off-road, fiindcă nemţii de la Mercedes-Benz au făcut două variante noi, special concepute pentru condiţii aprige.

Noile variante de Mercedes-Benz Unimog sunt perfecte pentru off-road Noile variante de Mercedes-Benz Unimog sunt perfecte pentru off-road

Germanii de la Mercedes-Benz au lansat două noi versiuni ale legendarului Unimog, la doi ani de la dezvăluirea noii generaţii. Denumite U 4023 şi U 5023, proaspetele variante de Unimog au fost descrise ca fiind „un nou etalon al perfecţiunii în off-road”. Vorbe mari, fără îndoială, însă istoria ne-a învăţat că Unimogul e capabil să facă orice, atâta vreme cât are accesoriile potrivite la îndemână.

Conform informaţiilor oficiale, U 4023 şi U 5023 folosesc un nou propulsor diesel Euro 6 de 5,1 litri cu patru cilindri în linie, botezat OM 934 BlueTec 6, care dezvoltă 231 CP şi un cuplu uriaş - de 900 Nm - între 1.200 şi 1.600 rpm. Viteza maximă este de 90 km/h şi este „adecvată pentru călătorii lungi sau rularea pe autostradă”, potrivit comunicatului.

Dar nu autostrada e locul de joacă al noilor variante, ci pădurile, deşerturile şi orice alte destinaţii în care ţi-ar fi greu să ajungi cu orice altă maşină. Unghiul de atac e de 44 de grade, iar cel de degajare e de 51 de grade, în vreme ce adâncimea vadului de trecere este de 1,2 metri. Diferenţialele sunt blocabile, bineînţeles, iar sistemul de reglaj al presiunii în roţi (Tirecontrol) se asigură că aderenţa este optimă, indiferent de suprafaţa de rulare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.