Nominalizaţii la "Car of the Year 2011"

Pentru moment, există 41 de nominalizaţi în cursa "Maşina Anului 2011". Majoritatea sunt modele germane şi japoneze, dar avem şi o surpriză: autohtonul SUV Dacia Duster.

Nominalizaţii la "Car of the Year 2011" Nominalizaţii la "Car of the Year 2011"

Ar fi fost culmea ca Dacia Duster, care a primit şi titulatura de "cel mai ieftin SUV din lume", să lipseasă din lista de pretendenţi la titlul "Car of the Year 2011". Rămâne de văzut dacă Duster îi va convinge suficient pe cei din juriu pentru a ajunge măcar în lista celor 7 finalişti.

Vezi aici lista celor 41 de modele nominalizate la "Car of the Year 2011"

Deocamdată, trebuie să remarcăm faptul că, din cele 41 de modele nominalizate, nu mai puţin de 13 sunt nemţeşti - grupul VAG are cele mai multe modele "băgate la înaintare", 7 (ba chiar 8, dacă luăm în considerare separat Seat Alhambra, fratele lui Volkswagen Sharan).

Nemţii sunt urmaţi de japonezi, cu 10 modele în cursa pentru marele titlu, Nissan conducând detaşat cu nu mai puţin de trei noutăţi. Francezii intră în luptă cu 8 modele (deşi am putea contoriza chiar 10, dacă le-am lua separat pe cele care împart aceeaşi platformă tehnică), iar coreenii surprind cu 5 modele.

Până în 2 noiembrie, când vom asista la prima etapă de baraj (desemnarea celor 7 finalişti), pronosticurile sunt deschise.

CE MODELE CREDEŢI CĂ VOR AJUNGE ÎN FINALĂ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.