Nou în siguranţa pasivă: Hyundai a inventat airbag-ul panoramic

Chiar dacă companiile auto promit un viitor fără accidente ...

Nou în siguranţa pasivă: Hyundai a inventat airbag-ul panoramic Nou în siguranţa pasivă: Hyundai a inventat airbag-ul panoramic

Chiar dacă companiile auto promit un viitor fără accidente, graţie progreselor din domeniul tehnologiei maşinilor care se conduc singure şi a maşinilor conectate, există în mod clar destul loc pentru îmbunătăţirea siguranţei pasive. Cea mai recentă învenţie în acest domeniu este airbag-ul panoramic de la Hyundai. 

Dispozitivul de siguranţă este proiectat pentru a reduce leziunile pasagerilor prin împiedicarea lovirii ocupanţilor de tavanul vehiculului în cazul răsturnării.

Cel mai mare furnizor de automobile din Coreea - divizia de piese şi servicii a Hyundai, Kia şi Genesis - declară că dispozitivul este instalat chiar în echipamentul panoramic al trapei. Capabil să se desfacă în doar 0,08 secunde, airbagul se întinde din spatele vehiculului spre faţă. Declanşată de senzorul de înclinare al vehiculului, dispozitivul arată ca o saltea de aer care acoperă întregul tavan cabinei.

Cât de mare este aceasta problemă? Potrivit datelor Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului Rutier din SUA, 260 de pasageri au fost aruncaţi prin trapa unui vehicul în accidente prin răsturnare raportate între 2000 şi 2015. Acest lucru poate părea un număr mic de incindete, în peste un deceniu şi jumătate, dar acoperişurile panoramice devin din ce în ce mai populare, în special pe SUV-uri şi în maşinile de lux. În plus, noul airbag Hyundai Mobis poate reduce şi rănile în rândul ocupanţilor care rămân în interiorul vehiculului într-un accident. 

Sursă: cnet.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.