Noua generaţie BMW X6 are proporţii mai dinamice. Atracţiile principale sunt motorul V8 de 530 CP şi grila iluminată – VIDEO-GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 03 iul. 2019 Știri auto

BMW prezintă o nouă generaţie BMW X6. A treia generaţie X6 a crescut cu 26 de milimetri în lungime la exterior faţă de modelul actual (a ajuns la 4.935 mm) şi cu 15 mm în lăţime (la 2.004 mm). A scăzut în înălţime cu 6 mm (la 1.696 mm). Ampatamentul automobilului a fost extins cu 42 mm, la 2.975 de milimetri. 

Grila BMW a radiatorului este disponibil în premieră cu opţiunea de iluminat, activată la deschiderea/închiderea automobilului, dar conducătorul o poate activa/dezactiva şi manual. 

Dacă sunt comandate BMW Laserlight opţionale, cu faruri LED adaptive, un fascicul BMW Laserlight cu rază selectivă optimizează funcţia de fază lungă cu efect antiorbire, a cărei rază de acţiune creşte la aproximativ 500 de metri.

Jantele de 19 ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile standard, lista de opţiuni incluzând alte variante de jante cu dimensiune variind între 20 şi 22 de ţoli. BMW X6 M50i şi BMW X6 M50d sunt echipate standard cu jante de 21 de ţoli, din aliaj uşor.

Noutăţile de la interior

Interiorul noului BMW X6 oferă un grad ridicat de variabilitate, datorită divizării în raport 40:20:40 a spătarului banchetei, care poate fi rabatat pentru creşterea capacităţii portbagajului de la 580 la 1.530 de litri.

Dotările cu echipamente atractive de pe lista de opţionale includ scaune multifuncţionale cu funcţie de masaj pentru conducător şi pasagerul din faţă, control pe patru zone al climatizării automate, suporturi termoelectrice pentru pahare, aplicaţii din sticlă pentru anumite butoane de control, acoperiş panoramic din sticlă Sky Lounge, pachet Ambient Air pentru parfumarea interiorului şi sistem de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround.

BMW Live Cockpit Professional de la noul BMW X6 combină un nou concept de afişare şi operare cu conectivitatea imbatabilă. Acesta include un panou de instrumente de înaltă rezoluţie şi un display central, ambele cu ecran cu diagonala de 12,3 ţoli (31,24 cm). Noul BMW X6 este echipat cu Asistent Personal Inteligent BMW, un caracter digital inteligent care răspunde la mesajul „Hei, BMW!”. 

Patru motoare puternice pentru noul BMW X6

Portofoliul de motorizări disponibile pentru noul BMW X6 la lansare include două motoare pe benzină şi două variante diesel de ultimă generaţie.

Gama de propulsoare are ca avanpost un model BMW M echipat cu nou dezvoltatul motor V8 pe benzină ce dezvoltă 390 kW/530 CP. BMW X6 M50i este acompaniat în gamă de BMW X6 M50d, echipat cu motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu patru turbocompresoare, ce dezvoltă 294 kW/400 CP. Un propulsor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 250 kW/340 CP echipează BMW X6 xDrive40i, în timp ce BMW X6 xDrive30d utilizează un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, ce oferă 195 kW/265 CP. Toate variantele noului BMW X6 îndeplinesc standardele de emisii EU6d-TEMP. Sistemul de evacuare M Sport este disponibil standard la ambele modele M, dar este disponibil opţional la celelalte variante BMW X6 sau ca parte a pachetului M Sport, oferind automobilului o prezenţă inconfundabilă şi plină de emoţie.

Modelele BMW X6 vin standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte

Toate modelele BMW X6 vin standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte, în timp ce direcţia integrală inteligentă maximizează tracţiunea, agilitatea şi stabilitatea direcţională. 

Un pachet off-road este disponibil pentru toate variantele de model cu excepţia BMW X6 M50i şi BMW X6 M50d, care permite conducătorului să aleagă unul dintre cele patru moduri ce optimizează progresul pe zăpadă, nisip, macadam sau pietriş. 

Sistemele de asistenţă şi siguranţă

Selecţia de sisteme de asistare a condusului – disponibile standard şi opţional – include tempomat cu funcţie de frânare şi avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare în oraş, care avertizează şi conducătorul atunci când este detectat un biciclist. Sistemul de tempomat activ cu funcţie Stop & Go este disponibil ca opţiune.

Driving Assistant Professional poate fi găsit şi el pe lista de opţionale pentru noul BMW X6. Acesta completează pachetul de tehnologii pentru îmbunătăţirea siguranţei şi a confortului şi include asistentul de control al direcţiei şi al benzii cu asistent pentru ambuteiaje şi asistentul de menţinere a benzii cu protecţie activă la coliziune din lateral.

Asistentul de evitare cu schimbarea benzii este o altă componentă a Driving Assistant Professional, la fel cum sunt şi sistemele de avertizare la coliziune din spate, avertizare de drum cu prioritate şi avertizare de contrasens, avertizarea de trafic transversal, avertizarea de schimbare a benzii şi asistentul pentru oprire de urgenţă (Emergency Stop Assistant). Inovatorul asistent de marşarier, care ajută conducătorul când iese din spaţiile de parcare şi la executarea manevrelor în spaţii înguste, reprezintă un alt pas spre condusul autonom.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide