Noua generaţie Mitsubishi Colt se numeşte Mirage în Japonia

Iată că, la Salonul Auto Tokyo 2011, conceptul Mitsubishi Global Small Concept s-a transformat în model de serie. Numele urmaşului lui Colt este Mitsubishi Mirage - nume care parcă nu se potriveşte cu maşina...

După ce au defilat prin mai multe locuri cu al lor concept Mitsubishi Global Small Concept, japonezii au decis să dezvăluie publicului modelul de serie chiar cu ocazia Salonului Auto Tokyo 2011, sub forma noului Mitsubishi Mirage. Un model de clasă mică gândit ca înlocuitor al citadinei Colt.

Dacă despre Mitsubishi Colt putem spune că e o maşinuţă destul de nervoasă, se pare că în cazul lui Mirage japonezii au avut ca principal punct în caietul de sarcini simplitatea. Din dorinţa de a realiza o maşină pe gustul cât mai multor clienţi, de pe pieţe auto foarte diferite, Mitsubishi Mirage adoptă un stil curios de calm, maşina nefiind uşor de identificat de la prima privire.

Partea frontală are o grilă foarte redusă, iar farurile nu prea au legătură cu imaginea de marcă impozantă, promovată de Mitsubishi Lancer sau de noul ASX. Lateralul maşinii aduce în peisaj o uşoară umbră de dinamism, graţie muchiei mediane ascendente, în timp ce spatele continuă ideea de simplitate a părţii frontale.

Noul Mitsubishi Mirage este o citadină destul de mică, având o lungime de 3,71 metri, cu 13 cm mai puţin decât actualul Colt. De asemenea, faţă de actualul Colt are lăţimea mai redusă cu 2 cm, iar înălţimea e cu 3 cm mai mică. Practic, Mirage este la acelaşi nivel cu Nissan Micra, alt model japonez care a preferat stilul simplist în locul unuia mai original, pentru a putea fi vândut pe cât mai multe pieţe.

Şi în interior se continuă ideea simplităţii, designul planşei de bord fiind convenţional şi simetric. Totuşi, Mirage beneficiază de multe dotări moderne, după cum o demonstrează displayul central tactil şi climatizarea automată, iar la nivelul securităţii suntem siguri că va face o figură foarte bună.

În Japonia, noul Mitsubishi Mirage este propus cu o motorizare de 1,0 litri, în trei cilindri şi dezvoltând 70 CP. Graţie sistemului standard Start&Stop şi combinării cu o cutie de viteze automată CVT, consumul mediu este anunţat la doar 3,33 litri/100 km.

Cel mai probabil la Salonul Auto Geneva 2012, acest model va veni şi pe piaţa europeană, dar rămâne de văzut dacă va fi oferit tot sub titulatura Colt.

Mitsubishi Mirage va fi noul Colt in Europa de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.