Noua Magistrală 4 a devenit terenul de joacă pentru Julien Dupont şi motocicleta sa [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 05 ian. 2017 Știri auto

Dupa ce s-a dat cu motorul in favelas din Brazilia, si apoi la Castelul Bran, motociclistul francez Julien Dupont, a revenit in Romania pentru un proiect unic in cariera sa.

Maverick, geniu sau nebun in toata regula, Julien „Julz” Dupont este un adevarat one-man-show pe motor care te surprinde la fiecare miscare. Julien aplica filozofia parkour-ului in moto-trial si spune ca nu exista niciun obstacol – fizic sau mental – care nu poate fi depasit de pe motocicleta sa. Asta ne-a demonstrat si pe santierul Magistralei 4 – Laminorul – Straulesti – a metroului bucurestean, care urmeaza sa se deschida in prima parte a anului. Timp de cateva ore, zona in constructie a devenit “terenul sau de joaca”.

Periplul motociclistului a inceput chiar la intrarea in santier. Utilajul „Sfanta Varvara”, care sapa noua magistrala de metrou din Bucurestii Noi, foreaza, toarna si monteaza un tunel de 500 de metri in 30 de zile, trona impunator asupra locului. Provocarile unui astfel de loc sunt multiple, iar in scurt timp, experimentatul rider a gasit noi intrebuintari placilor din beton, masinariilor cu roti mari, motostivuitoarelor sau tevilor din metal, efectuand sarituri, mergand pe o roata sau folosindu-le ca rampa de lansare pentru diverse trick-uri.

Tunelul de metrou lung de 2,1 km in care sinele nu erau inca montate a fost preferatul lui Julien, riderul incercand sa ajunga cat mai sus in cercul cu un diametru de 6 metri.

„Este pentru prima data cand ma dau pe un santier de metrou in constructie. Nu ma asteptam sa gasesc atat de multe obstacole perfecte pentru trial freestyle. Cea mai dificila a fost saritura peste golul lung de 8 metri. Si mai inspaimantator a fost faptul ca dedesubt era linia de metrou, la aproximativ 6 metri mai jos”, spune Julien.
In fiecare an, Julien isi alege cele mai non-conformiste locatii pentru realizarea proiectului sau Ride the World, pana in acest moment, ajungand in peste 60 de astfel de locuri.

Sursă: Redbull.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide