Noua Mazda3 a ajuns în România. Preţul modelului de bază porneşte de la 19.890 de euro (TVA inclus)

Autor: ProMotor 20 feb. 2019 Știri auto
Noua Mazda3 a ajuns în România. Preţul modelului de bază porneşte de la 19.890 de euro (TVA inclus)

Noua Mazda3 oferă încă din echiparea de bază un pachet extins de dotări, şi totodată, modelul introduce şi un sistem inedit de echipare pentru un vehicul Mazda, odată cu pachetele de opţiuni suplimentare. Primele unităţi au ajuns deja în ţară, iar până la finalul lunii noua Mazda3 va putea fi testată la orice partener Mazda.

Una dintre cele mai importante noutăţi tehnologice este sistemul Mild-Hybrid care captează energia rezultată din frânare, o stochează într-o baterie şi apoi alimentează diferiţi consumatori în momentul accelerării. Totodată, sistemul alimentează un motor electric care asistă motorul automobilului la plecarea de pe loc, un moment în care maşina beneficiază cel mai mult de acesta.

Din lista dotărilor de bază amintim câteva: jante aliaj de 16 inci, faruri LED cu spălător, lumini semnalizare cu LED, USB, sistem Bluetooth, Apple Carplay / Android Auto, display color 8,8 inci, aer condiţionat manual, frâna de parcare electrică cu funcţie Auto Hold, sistem de navigaţie integrat, sistem inteligent de frânare (SBS), sistem recunoaştere semne trafic (TSR) precum şi sistem control automat fază lungă (HBC).

Numeroasele dotări din echiparea de bază pot fi completate prin optarea pentru nivelul Plus, care oferă adiţional jante de aliaj de 18”, scaune faţă încălzite, volan încălzit, parbriz degivrat în zona ştergătoarelor, climatizare automată pe două zone, sistem de acces fără cheie, senzori de parcare faţă, cameră video marşarier şi oglinzi exterioare şi interioară electrocrome.  

În echiparea Plus doritorii au la alegere patru pachete de dotări destinate să crească şi mai mult confortul, eleganţa şi siguranţa noii Mazda3: Sound, Style, Luxury şi Safety. Pachetele Sound şi Style sunt independente, însă Luxury şi Safety necesită instalarea primelor două. 

Cea mai accesibilă versiune este cea cu motor Skyactiv-G de 122 CP care costă 19.890 de euro, iar versiunea de top, cu motor Skyactiv-D, de 116 CP şi transmisie auutomată şi nivelul de echipare Plus ajunge la 25.790 de euro. 

Skyactiv-X, motorul revoluţionar cu aprindere prin compresie şi control cu scânteie, care foloseşte îmbină avantajele motorului pe benzină şi ale unuia pe diesel, va fi disponibil în echiparea noii Mazda 3 începând cu a doua jumătate a anului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide