Noua Mazda3 primeşte 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP

Autor: Marius Vișan 22 mai 2019 Știri auto
Noua Mazda3 primeşte 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP

Noua Mazda3 2019 a primit cinci stele la cele mai recente teste de siguranţă organizare de Euro NCAP. Urmând Mazda6 de anul trecut, aceasta este cea de-a doua Mazda obţine notă maximă de cinci stele în conformitate cu noile ratinguri de rezistenţă la accidente.

Noua Mazda3 a impresionat la toate cele patru categorii de teste Euro NCAP – ocupanţi adulţi, ocupanţi copii, siguranţa pietonilor şi safety assist (sistem de evitare a coliziunilor).

Acest lucru poate fi atribuit a trei factori cheie: adoptarea celei mai noi arhitecturi Skyactiv-Vehicle, care aduce o caroserie cu o rigiditate ridicată, care atenuează impactul şi totuşi uşoară, o gamă mai largă de tehnologii avansate de securitate i-Activsense care ajută şoferii să identifice riscurile potenţiale şi să reducă probabilitatea de avarie sau de rănire; şi o performanţă sporită a protecţiei pietonilor.

Cu un scor cu adevărat remarcabil de 98% la protecţia ocupanţilor adulţi, noua Mazda3 a obţinut punctaj maxim pentru impactul frontal. Sistemul Mazda Smart Brake Support a câştigat nota maximă la testele de viteză redusă, cu coliziuni evitate în toate scenariile.

Un scor excelent de 87% pentru ocupanţii copii include punctaj maxim pentru protecţia copilului în testele dinamice, atât pentru impactul frontal, cât şi lateral. Testele pentru siguranţa pietonilor au obţinut 81%, cu puncte maxime pentru protecţia piciorului şi a zonei pelviene. Şi un impresionant scor de 73% în categoria Safety Assist aduce un omagiu eficienţei suitei cuprinzătoare de caracteristici de siguranţă i-Activsense.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide