Noua Taxa Auto în două variante: taxarea poluatorului la ITP sau impozit anual

Autorităţile discută noi variante legate de taxa de mediu

Noua Taxa Auto în două variante: taxarea poluatorului la ITP sau impozit anual Noua Taxa Auto în două variante: taxarea poluatorului la ITP sau impozit anual

Autorităţile discută noi variante legate de forma în care va fi reintrodusă taxa de mediu pentru maşini. Reprezentanţii Guvernului analizează două variante. Prima presupune introducerea unei "componente de mediu" în taxa pătită la ITP, iar a doua variantă prevede includerea acestei componente în impozitul datorat pentru mijloace de transport, potrivit Profit.ro.

Cele două situaţii sunt împrumutate din sistemele de taxare din alte state UE, care respectă principiul "poluatorul plăteşte", ele fiind raportate la venitul mediu al românilor. Asta însemna că taxa nu va fi foarte mare, şi va fi ajustată anual crescând concomitent cu veniturile populaţiei, aşa cum este cazul amenzilor. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.