Noua taxa auto triplată intră în vigoare

Guvernannţii au dat un exemplu de eficacitate legislativă, introducând noua taxă auto într-un timp record luni, 8 decembrie, iar de astăzi se va plăti deja noul cuantum triplat.

CALCULEAZĂ AICI NOILE VALORI PENTRU TAXA AUTO TRIPLATĂ!

În ordonanţa de urgenţă a Guvernului, publicată luni în Monitorul Oficial, nu este menţionată data de la care taxa va fi triplată, deci conform procedurilor legislative standard, prevederile actului normativ au intrat în vigoare la momentul publicării în Monitor.

În schimb Ordonanţa menţionează că, începând din 15 decembrie, autovehiculele EURO 4 a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 de centimetri cubi (cmc) şi care sunt înmatriculate pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei pe poluare până la data de 31 decembrie 2009.

Începând de luni, 8 decembrie, sunt scutite de la plata taxei auto toate maşinile conforme normelor Euro 5 şi Euro 6, precum şi vehiculele electrice şi hibride.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.