Noua terminologie Audi

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2018 Știri auto
Noua terminologie Audi

Audi adoptă o terminologie standardizată pentru denumirile de putere furnizată ale gamei sale mondiale de automobile. Numele seriei de modele – de la Audi A1 la Audi Q7 – va rămâne neschimbat. În cadrul familiilor de modele, combinaţii de două cifre vor înlocui diferitele denumiri utilizate anterior.

Valoarea de referinţă pentru noile denumiri ale modelului este puterea furnizată de modelul respectiv în kilowaţi (kW). Astfel, Audi subclasifică gama sa de modele pe diferite niveluri de performanţă – fiecare identificat printr-o combinaţie de două cifre.

De exemplu, combinaţia numerică „30” va apărea în partea din spate a tuturor modelelor cu o putere furnizată cuprinsă între 81 şi 96 kW. Iar „45” înseamnă o putere furnizată cuprinsă între 169 şi 185 kW. Vârful gamei de modele Audi este clasa de performanţă mai mare de 400 kW, identificabilă prin combinaţia de cifre „70”. În fiecare caz, cifrele apar alături de tehnologia motorului – TFSI, TDI, g-tron sau e-tron.

Combinaţiile de cifre care identifică nivelurile de performanţă din gama de produse Audi cresc în trepte de câte cinci şi reprezintă ierarhia atât în cadrul respectivei serii de modele, cât şi în gama de modele globală a mărcii. Conform noului nomenclator, pe viitor, spectrul va varia de la Audi Q2 30 TFSI cu 85 kW până la Audi Q7 50 TDI cu 200 kW.

Un loc special în clasament este ocupat de modelele high-end, de înaltă performanţă S şi RS şi de Audi R8. Acestea îşi vor păstra numele clasice în ceea ce priveşte poziţia lor de vârf în gama de modele.

Schimbările au început cu noua generaţie Audi A8 în toamna anului 2017. Astfel, modelul A8 3.0 TDI cu 210 kW a devenit Audi A8 50 TDI, iar varianta 3.0 TFSI cu 250 kW a devenit Audi A8 55 TFSI.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide