Noua Toyota Corolla: primele imagini şi informaţii oficiale

Autor: Tudor Rus 07 iun. 2013 Știri auto

Cu elemente împrumutate din conceptul Toyota Furia prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Detroit, Toyota Corolla a ajuns la a 11-a generaţie, care pare mult mai agresivă ca până acum.

Toată agresivitatea este concentrată în partea din faţă, graţie grilei frontale coborâte şi a formei alungite a farurilor. Interiorul oferă o atmosferă mult mai apropiată de premium faţă de versiunea precedentă, dar şi mai mult spaţiu pentru pasageri, lucru posibil prin mărirea ampatamentului la 2.700 mm.

Şi dimensiunile exterioare au fost revizuite, astfel că noua generaţie Corolla măsoară 4,650 mm lungime, 1.766 mm lăţime şi 1.455 mm înălţime.

Japonezii propun două variante de motorizare pe benzină, de 1,8 l şi patru cilindri: primul propulsor produce 132 CP şi un cuplu maxim de 174 Nm în echipările LE şi S, în vreme ce a doua versiune a aceluiaşi motor produce 140 CP şi un cuplu maxim de 171 Nm şi vine cu noua echipare Eco.

Motoarele pot fi cuplate cu trei sisteme de transmisie: unul manual cu şase trepte şi unul automat cu patru trepte de viteză, la care se adaugă noua cutie de viteze cu variaţie continuă (CVT) CVTi-S cu şapte trepte.

Deşi constructorul japonez nu a specificat încă preţurile pentru noua Toyota Corolla, acestea vor fi probabil dezvăluite în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide