Noua Toyota Hilux: imagini şi informaţii oficiale

După o mică serie de poze spion, randări şi speculaţii, cea de-a opta generaţie Hilux îşi face apariţia în mod public. E timpul să numărăm noutăţile.

Noua Toyota Hilux: imagini şi informaţii oficiale Noua Toyota Hilux: imagini şi informaţii oficiale

Cea mai chinuită maşină din toată seria TopGear a ajuns la a opta generaţie, şi promite doze la fel de mari de indestructibilitate. 

În ceea ce ţine de exterior, noua Toyota Hilux îşi păstrează formele musculoase, însă într-un mod considerabil mai cizelat decât aşa cum ne-a fost dat să vedem în ultimii ani. Este cu 7 centimetri mai lung (şi cu 2 centimetri mai lat) decât modelul generaţiei anterioare, iar modul în care a fost desenată te face să o percepi ca fiind mai joasă. 

Farurile uşor încruntate sunt accentuate de daytime running lights cu LED, iar uşa benei are încorporată o cameră pentru marşarier, care vine în dotarea standard. În funcţie de echipare, Hilux poate fi încălţat cu jante de 16, 17 sau 18 inci. 

Exact cum exteriorul îţi dă indicii că nu este doar un cal de povară, ci un cal de povară un pic mai stilat, şi interiorul sugerează că noul Hilux prezintă o uşoară tranziţie de la pickup utilitar la SUV. Sistemul de infotainment este reprezentat printr-un display tactil, maneta reductorului a fost înlocuită cu un selector electronic, iar instrumentarul de bord conţine un ecran cu cristale lichide. 

Sub capotă, noua Toyota Hilux poate acomoda unul dintre cele patru motoare disponibile (în funcţie de piaţă): diesel de 2,4 litri (150 CP, 400 Nm), diesel de 2,8 litri (177 CP, 450 Nm), benzinar de 2,7 litri (164 CP) şi un motor pe benzină, de 4,0 litri, cu 278 CP. În funcţie de motorizare, noua Toyota Hilux este disponibilă cu o transmisie manuală cu şase trepte sau cu una automată, tot cu şase trepte.

În materie de performanţe, merită menţionat că noul Hilux poate tracta până la 3,2 tone, cu o încărcătură maximă de 1.240 kg. 

În România, noul Hilux este aşteptat la începutul lui 2016, unde va fi disponibil, cel mai probabil, cu cele două motorizări diesel. Te lăsăm cu galeria foto de mai sus şi cu promisiunea că vom reveni cu informaţii relevante, despre piaţa locală, când vor deveni accesibile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.