Noul Aro se va fabrica la Gura Humorului

Autor: Andrei Nan 30 mart. 2012 Știri auto
Noul Aro se va fabrica la Gura Humorului

Firma Bucovina Vehicles SA a depus, joi, o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren în oraş cu acces la utilităţi, apă, canalizare, gaze naturale şi energie electrică.

Potrivit cererii depuse la Primăria Gura Humorului, firma intenţionează să construiască o fabrică de platforme auto multifuncţionale pentru fermieri, investiţia fiind de 104 milioane de euro şi va crea în prima fază 1701 locuri de muncă directe.

Senatorul PDL Sorin Fodoreanu, unul dintre acţionarii firmei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că această autoutilitară multifuncţională este o invenţie a sa şi a inginerului Mihai Ciobanu combină elemente din aviaţie şi auto, precizând că prototipul a fost omologat şi este ţinut „sub cheie”.

El a spus că autoutilitara este 4×4, cu platformă şi va fi destinată fermierilor întrucât permite ataşarea de diverse dispozitive agricole, dar şi pentru construcţii în munţi. Totodată, motorizarea ar putea fi asigurată de Ford, dar sunt luate în calcul şi alte firme pentru asigurarea unei transmisii 4×4.

Fodoreanu a mai spus că preconizează ca în primul an fabrica să producă 20.000 de autoutilitare, urmând ca în al patrulea an să ajungă la o producţie de 40.000 de maşini.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide