Noul Audi A1 citycarver se simte oriunde ca acasă: fie în oraş, fie în off-road – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 6 luni Știri

Modelul Audi A1 citycarver are lungimea de 4,04 metri şi este construit pe baza modelului A1 Sportback. Garda sa la sol este ridicată cu patru centimetri astfel, iar accesul în maşină devine mai facil şi odată aşezaţi în automobil, ocupanţii vor beneficia de o mai bună vizibilitate. Plusul de 35 de milimetri se datorează noului şasiu cu setări mai înalte. Restul înălţimii provine de la roţile mai mari, disponibile cu dimensiuni începând de la 16 inchi.

Exteriorul se prezintă în look off-road robust: grila Singleframe de mari dimensiuni are formă octogonală, amintind de modelele Audi Q. Grila are model de fagure şi designul pronunţat tridimensional, cu finisaj negru mat. Spre deosebire de A1 Sportback, deasupra grilei sunt integrate două fante. 

Designul interior a lui Audi A1 citycarver 

La interior, designul de ansamblu şi unităţile de comandă orientate spre şofer sunt concepute în simbioză perfectă. Panoul multifuncţional de instrumente, de exemplu, formează o unitate compactă cu gurile de ventilare. 

Alături de dotările de interior Basis, mai sunt disponibile încă trei linii de echipare: advanced, design selection şi S line. La S line, clientul poate alege pentru tapiţerie între versiunile de material textil/piele ecologică şi Alcantara/piele ecologică. Interiorul design selection include şi pachetul contur/iluminare ambientală.

Dimensiunile generoase ale interiorului şi portbagajul modelului Audi A1 citycarver sunt identice cu cele de la A1 Sportback. Este valabil şi pentru dotările standard şi cele opţionale, inclusiv farurile full-LED cu lumini dinamice de semnalizare în spate. A1 citycarver oferă adiţional eleronul S line şi jantele mai mari, începând de la 16 inchi, incluse în dotarea standard. Sistemele de asistenţă, printre care se numără şi tempomatul adaptiv şi asistentul pentru parcare, provin din clasele auto superioare. Audi pre sense front (recunoaştere pietoni şi biciclişti), precum şi asistentul de avertizare la părăsirea benzii de rulare sunt dotări standard.

Panoul digital de instrumente este o dotare standard, iar dotările din vârful gamei sunt afişajul Audi virtual cockpit şi sistemul MMI Navigation plus. Şoferul poate utiliza sistemul de infotainment de top prin intermediul ecranului tactil de 10,1 inchi sau prin comandă vocală. Destinaţiile navigaţiei pot fi găsite rapid, graţie căutării cu text liber formulat, iar furnizorul HERE pentru date cartografice şi servicii de navigaţie calculează ruta on-line şi are în vedere în acest sens situaţia traficului pe o arie largă în jurul rutei.

 Comentarii
Inchide