Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 dec. 2018 Știri auto
Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP – VIDEO

Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP (New Car Assessment Programme  – Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi), unul dintre cele mai importante teste de siguranţă auto din Europa.

Pentru ca un autovehicul să obţină punctajul maxim acesta trebuie să aibă rezultate pozitive la categoria protecţiei ocupanţilor adulţi, precum şi a siguranţei copiilor, a protecţiei participanţilor la trafic încadraţi ca fiind vulnerabili şi a sistemelor de asistenţă pentru şofer. Sistemele active de siguranţă (printre care se numără sistemul de frânare automată de urgenţă pentru traficul urban şi pentru şosele) sunt incluse în punctajul total Euro NCAP cu o pondere de 40% pentru ocupanţii adulţi, 20% pentru protecţia participanţilor la trafic încadraţi ca fiind vulnerabili şi 20% pentru sistemele de asistenţă pentru siguranţă.

Audi Q3 dispune, desigur, de aceste tehnologii. Sistemele de siguranţă Audi pre sense basic şi Audi pre sense front sunt dotări standard. Audi pre sense front avertizează şoferul vizual, sonor şi haptic cu privire la situaţii critice care implică pietoni, biciclişti şi vehicule terţe detectate de sistemul radar. Sistemul iniţiază chiar frânarea de urgenţă, dacă este cazul. În dotarea standard este inclus şi Audi side assist, care avertizează în situaţii riscante la schimbarea benzii. Audi active lane assist este, de asemenea, o dotare standard. Această funcţie ajută la prevenirea părăsirii neintenţionate a benzii. Pachetul opţional de asistenţă include adaptive cruise assist, sistemul de identificare a indicatoarelor de circulaţie cu ajutorul camerei video frontale, sistemul parking plus, asistentul pentru luminile de drum şi emergency assist.

VIDEO

Programul Euro NCAP (European New Car Assessment Programme – Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) este susţinut de un consorţiu al ministerelor pentru transport, asociaţiilor automobilistice, companiilor de asigurare şi instituţiilor de cercetare din Europa. Astfel, sunt implicate 12 instituţii din 8 ţări europene. Aproape toate autovehiculele noi sunt testate şi evaluate de Euro NCAP în privinţa siguranţei lor pasive şi active. Standardele de testare ale acestui program depăşesc considerabil standardele aplicabile conform legilor europene.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide