Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP - VIDEO

Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP

Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP - VIDEO Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP - VIDEO

Noul Audi Q3 a primit punctajul maxim, de cinci stele, la testele Euro NCAP (New Car Assessment Programme  - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi), unul dintre cele mai importante teste de siguranţă auto din Europa.

Pentru ca un autovehicul să obţină punctajul maxim acesta trebuie să aibă rezultate pozitive la categoria protecţiei ocupanţilor adulţi, precum şi a siguranţei copiilor, a protecţiei participanţilor la trafic încadraţi ca fiind vulnerabili şi a sistemelor de asistenţă pentru şofer. Sistemele active de siguranţă (printre care se numără sistemul de frânare automată de urgenţă pentru traficul urban şi pentru şosele) sunt incluse în punctajul total Euro NCAP cu o pondere de 40% pentru ocupanţii adulţi, 20% pentru protecţia participanţilor la trafic încadraţi ca fiind vulnerabili şi 20% pentru sistemele de asistenţă pentru siguranţă.

Audi Q3 dispune, desigur, de aceste tehnologii. Sistemele de siguranţă Audi pre sense basic şi Audi pre sense front sunt dotări standard. Audi pre sense front avertizează şoferul vizual, sonor şi haptic cu privire la situaţii critice care implică pietoni, biciclişti şi vehicule terţe detectate de sistemul radar. Sistemul iniţiază chiar frânarea de urgenţă, dacă este cazul. În dotarea standard este inclus şi Audi side assist, care avertizează în situaţii riscante la schimbarea benzii. Audi active lane assist este, de asemenea, o dotare standard. Această funcţie ajută la prevenirea părăsirii neintenţionate a benzii. Pachetul opţional de asistenţă include adaptive cruise assist, sistemul de identificare a indicatoarelor de circulaţie cu ajutorul camerei video frontale, sistemul parking plus, asistentul pentru luminile de drum şi emergency assist.

VIDEO

Programul Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) este susţinut de un consorţiu al ministerelor pentru transport, asociaţiilor automobilistice, companiilor de asigurare şi instituţiilor de cercetare din Europa. Astfel, sunt implicate 12 instituţii din 8 ţări europene. Aproape toate autovehiculele noi sunt testate şi evaluate de Euro NCAP în privinţa siguranţei lor pasive şi active. Standardele de testare ale acestui program depăşesc considerabil standardele aplicabile conform legilor europene.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.