Noul Audi TT va dispune de un ecran LCD de 31,2 cm, dezvoltat de Nvidia

Autor: Adrian Mihălţianu 08 ian. 2014 Știri auto

Audi TT a atins deja vârsta de două generaţii, însă constructorul din Ingolstadt are planuri mari cu micul coupé. Popular şi la noi în ţară, modelul german urmează să ajungă la cea de-a treia generaţie, iar Audi a făcut un prim pas în această privinţă la CES, Las Vegas, unde a prezentat interiorului noului TT.

În ton cu tendinţele actuale, oficialii Audi promit că noul TT va permite şoferului să se bucure cât mai mult de tehnologia de care va dispune maşina. Pentru aceasta, germanii renunţă la designul cu care ne-au obişnuit până acum şi adoptă filosofia „virtual cockpit”.

Avem de toate: cadrane, hărţi, indicatoare şi săgeţi.

Practic, informaţiile necesare şoferului acum afişate digital, pe un display LCD de 12,3 inci (31,2 cm) amplasat în spatele volanului, care preia parţial rolul sistemului Multi-Media Interface. Interfaţa oferă două moduri de afişare, unul clasic cu cadrane digitale de mari dimensiuni şi un al doilea, orientat mai mult către latura de infotainment.

Sistemul Audi Connect oferă navigare Google Earth şi Google Street View, precum şi informaţii referitoare la trafic în timp real şi parcări disponibile, toate accesibile prin comandă vocală sau prin recunoaşterea scrisului de mână.

Conform Audi, noul TT va beneficia de scaune sport cu tetiere integrate însă designul interior rămâne însă un mister, aşadar sperăm ca britanicii de la AutoExpress să fi avut dreptate şi că a treia generaţie Audi TT va arăta ca un mini-R8.

Mai mult, Audi a lansat o nouă categorie de dispozitive mobile, denumite Smart Display. Acest sistem multimedia, dotat cu procesor Tegra 4, este conceput pentru utilizarea de către pasagerii de pe bancheta din spate, fiind integrat perfect cu sistemele audio şi video ale automobilului.

Tableta dispune de un ecran de 10,2 inci (26 cm) şi rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play şi la magazinul de aplicaţii Android.

„Inginerii Audi şi Nvidia lucrează împreună pentru a dezvolta sisteme software şi hardware menite să asigure divertismentul pasagerilor”, a declarat Mathias Halliger, arhitect-şef pentru departamentul Infotainment Audi Systems. „Cu ajutorul platformei flexibile VCM, avem posibilitatea de a aduce pe piaţă o nouă generaţie de sisteme de divertisment dotate cu Tegra, precum şi computer mobil integrat, având acelaşi ritm rapid de dezvoltare precum industria electronicelor pentru consum larg”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide