Noul BMW seria 3 preparat pentru competiţii

BMW Africa de Sud, împreună cu ADF Motorsport, a prezentat primul BMW F30 preparat pentru competiţii. Acesta va concura în SA Production Car Championship începând din anul acesta.

Noul BMW seria 3 preparat pentru competiţii Noul BMW seria 3 preparat pentru competiţii

Compania ADF Motorsport este responsabilă de proiectul ce are la bază noul BMW F30, acesta având debutul pe 31 martie 2012 în Wesbank Super Series.

Printre modificările aduse maşinii se numără , un sistem de evacuare Akrapovic, o unitate de control a motorului MoTech, precum şi marirea presiunii turbocompresorului la 0,7 bari. Toate acestea ajuta propulsorul twin turbo N55 să producă acum 408 CP si 600 Nm.

Pentru a aduce masa noului BMW la valoarea de 1360 kg , inginerii au abuzat de piesele din fibră de carbon din catalogul M Performance, de unde au luat şi jantele BBS de 18 inch. Cum puterea crescut cu faţă de modelul de serie, discurile de frână stock au fost înlocuite cu unele cu diametrul de 370 mm.

Transformarea sedanului bavarez într-o maşina de compeţie a durat două luni în care s-au investit circa 260.000 dolari.

Rod Baxter, manager general al lanţului de echipamente aftermarket BMW South Africa, spune că parteneriatul cu ADF Motorsport este un lucru benefic pentru companie, sperând că îi va îndemna pe viitorii clienţi, mai ales pe fanii motorsportului să achiziţioneze accesorii din gama BMW M Performance. Tot el afirmă ca este încrezător în echipă şi este convins că 2012 va fi un sezon de succes.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.