Noul BMW seria 3 preparat pentru competiţii

Autor: Laurenţiu Florescu 28 mart. 2012 Știri auto

Compania ADF Motorsport este responsabilă de proiectul ce are la bază noul BMW F30, acesta având debutul pe 31 martie 2012 în Wesbank Super Series.

Printre modificările aduse maşinii se numără , un sistem de evacuare Akrapovic, o unitate de control a motorului MoTech, precum şi marirea presiunii turbocompresorului la 0,7 bari. Toate acestea ajuta propulsorul twin turbo N55 să producă acum 408 CP si 600 Nm.

Pentru a aduce masa noului BMW la valoarea de 1360 kg , inginerii au abuzat de piesele din fibră de carbon din catalogul M Performance, de unde au luat şi jantele BBS de 18 inch. Cum puterea crescut cu faţă de modelul de serie, discurile de frână stock au fost înlocuite cu unele cu diametrul de 370 mm.

Transformarea sedanului bavarez într-o maşina de compeţie a durat două luni în care s-au investit circa 260.000 dolari.

Rod Baxter, manager general al lanţului de echipamente aftermarket BMW South Africa, spune că parteneriatul cu ADF Motorsport este un lucru benefic pentru companie, sperând că îi va îndemna pe viitorii clienţi, mai ales pe fanii motorsportului să achiziţioneze accesorii din gama BMW M Performance. Tot el afirmă ca este încrezător în echipă şi este convins că 2012 va fi un sezon de succes.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide