Noul BMW Seria 8 Gran Coupe Concept la Geneva

Autor: Alexandru Banu 01 mart. 2018 Știri auto
Noul BMW Seria 8 Gran Coupe Concept la Geneva

Vă mai amintţi ce făceaţi în vara lui 2017? Eraţi pe la mare, la plajă şi citeaţi pe ProMotor.ro că BMW lansa cu mare pompă la Villa d’Este Seria 8 Coupe Concept. Acum stă să apară cu suspans şi maşina de serie, până la finalul anului. Sunt deja poze spion cu Seria 8 camuflată în teste. Arată 95.32% conform conceptului şi va fi ceva extraordinar. Nu ştim încă detalii despre motor. Sperăm că va fi V12-le de 6.6 litri, biturbo, care mai e numai pe limuzina M760Li. Vorbim de 600 de cai putere. Dar alaltăieri tocmai am publicat nişte informaţii de pe BMW Blog despre extincţia acestui motor în gama viitoare de motorizări BMW. Astfel, s-ar putea să avem pe Seria 8 Coupe M, V8-ul de 4.4 litri, urcat în 600 de cai ca pe M5.

BMW nu pierde vremea şi face ceea ce a învăţat să facă. Scoate din Seriile de linie cât mai mulţi bani de la cât mai mulţi pretenţioşi. Iar unii dintre ei pot să-şi dorească un Gran Coupe pentru mai mult loc şi în primul rând pentru 4 uşi. Aşa că, nemţii aduc la Geneva un concept care ne lasă să ne zboare imaginaţia pe câmpii la cum va arăta cel mai mare Gran Coupe BMW. Seria 8 Gran Coupe. M sau nu. În cazul în care nu va fi M, puterea vine din acelaşi motor, dar e limitată la 445 de cai. Aici avem singura poză cu Gran Coupe-ul. Pricepem destul de multe despre silueta jumătăţii de sus a maşinii. Dacă jos lipim imaginar bucata conceptului coupe, o să ne dăm seama că Gran Coupe-ul şi Coupe-ul sunt fraţi de sânge.

Pe lângă această maşină extraordinară, BMW mai vine la Salonul Auto Internaţional de la Geneva cu noul SUV X4 – un model de volum dacă îl comparăm cu luxul şi cu puterea de pe noua Serie 8. Rămâne să vedem dacă nemţii vor comunica mai multe şi despre data clară de lansare a coupe-ului şi dacă vor vorbi şi despre motorizările disponibile şi transmisii. Atât pentru variata cu două uşi, cât şi pentru cea mare.   

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide