Noul BMW Seria 8 Gran Coupé este cel mai spectaculos model sport cu patru uşi – VIDEO-GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 19 iun. 2019 Știri auto

Noul BMW Seria 8 Gran Coupé poate fi descris ca un automobil sport cu patru uşi din noua gamă BMW Seria 8. Cu conceptul său independent de caroserie, plus trenul de rulare şi tehnologia şasiului, noul BMW Seria 8 Gran Coupé întruchipează un fler sportiv unic în segmentul de lux.

Modelul cu patru uşi are un ampatament de 3.023 milimetri – o creştere de 201 mm faţă de BMW Seria 8 Coupé – măsoară 5.082 milimetri în lungime (+231 mm), 1.932 milimetri în lăţime (+30 mm) şi 1.407 milimetri în înălţime (+61 mm). Secţiunea frontală a Gran Coupé-ului este identică cu designul Seria 8 Coupé până la punctul unde încep montanţii A. Farurile LED adaptive sunt disponibile standard. Opţionale, farurile BMW Laserlight cu fază selectivă produc o rază de acţiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri. 

Un acoperiş de sticlă ce se extinde neîntrerupt de la parbriz la lunetă

Disponibil opţional, acoperişul panoramic de sticlă oferă interiorului noului BMW Seria 8 Gran Coupé un sentiment de luminozitate. Este foarte generos ca lăţime, iar zona vitrată măsoară aproximativ 1,5 metri pătraţi. Rezultatul este un acoperiş de sticlă ce se extinde neîntrerupt de la parbriz la lunetă.

Sistemul de climatizare cu control automat pe patru zone şi parasolarele electrice pentru geamurile laterale spate şi lunetă sunt disponibile exclusiv pentru varianta cu patru uşi din portofoliul BMW Seria 8. Cu o capacitate de 440 de litri, portbagajul este suficient de mare pentru a putea depozita trei saci de golf.

Motor V8 pe benzină 

Livrarea puterii motorului V8 de 4,4 litri de la noul BMW M850i xDrive Gran Coupé este acompaniată de acustica specifică, amplificată suplimentar de sistemul de evacuare M Sport. Cu o putere maximă de 390 kW/530 CP şi un vârf al cuplului de 750 Nm, noul motor V8 de la BMW M850i xDrive Gran Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Noul motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care echipează modelele BMW 840i Gran Coupé şi BMW 840i xDrive Gran Coupé produce o putere maximă de 250 kW/340 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm. Motorul de 3,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, este mai uşor cu aproximativ şase kilograme decât cel pe care îl înlocuieşte şi îşi lasă amprenta printr-o elasticitate îmbunătăţită semnificativ de-a lungul întregului interval de turaţii. Acestea sunt factorii principali ai manevrabilităţii sprintene şi agile a automobilului. Noul BMW 840i Gran Coupé este propulsat de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde, în timp ce noul BMW 840i xDrive Gran Coupé execută sprintul în 4,9 secunde.

Prezenţa fără precedent a unui motor diesel în acest segment

Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, oferă noului BMW 840d xDrive Gran Coupé tot ce-i trebuie pentru misiunea sa. Puterea maximă de 235 kW/320 CP şi cuplul maxim de 680 Nm creează un motor care este capabil deopotrivă de rulaj fără efort la turaţii joase, dar şi de acceleraţii vivace. BMW 840d xDrive Gran Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde.

Toate motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 8 Gran Coupé îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Ele sunt conectate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care vine cu clapete de schimbare pe volan ca dotare standard, astfel încât conducătorul să poate schimba vitezele manual.

Cea mai nouă generaţie a tracţiunii integrale inteligente BMW xDrive, cu unitate de control dedicată conectată la sistemul DSC, asigură transferul cuplului la drum într-un mod sigur şi dinamic. Reglajul sistemului – orientat spre puntea spate – oferă o agilitate excepţională şi precizie în situaţiile de manevrabilitate dinamică. 

BMW Live Cockpit Professional

Noul BMW Seria 8 Gran Coupé dispune standard de BMW Live Cockpit Professional. Acesta cuprinde un sistem de navigaţie şi multimedia, dar şi un panou de instrumente complet digital, de înaltă rezoluţie, aflat în spatele volanului, care dispune de monitor cu diagonala de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi de display central ce măsoară 10,25 ţoli (26,04 cm).

Noul sistem de operare BMW 7.0 se evidenţiază prin funcţiile digitale şi moderne, adaptate cu precizie la nevoile conducătorului. Pentru o operare intuitivă, conducătorul poate alege funcţionalitatea touchscreen a displayului central, controlerul iDrive, butoanele de pe volan, controlul vocal sau cel prin gesturi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide