Noul BMW X1. Care sunt noutăţile celui mai vândut SUV BMW în România – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 29 mai 2019 Știri auto

Noul BMW X1 vine cu un design actualizat şi o serie de dotări cu echipamente de ultimă oră care fac noul model şi mai atractiv. La acestea se adaugă şi motoare BMW TwinPower Turbo cu trei şi cu patru cilindri şi tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive.

În partea frontală există o grilă BMW mai largă, cu „rinichii” care acum se unesc în centru, este combinată cu noile faruri LED adaptive, care includ o iconografie luminoasă mai accentuată, şi cu bara cu proiectoare de ceaţă LED integrate şi prize de aer mai mari. Şi partea spate a X1 găzduieşte noi dotări stilistice, de exemplu noua încrustaţie în şorţul spate în culoarea caroseriei. Această dotare nouă este inclusă standard şi conferă părţii spate a BMW X1 un sentiment şi de calitate.

Noul BMW X1 emană o aură impunătoare

La lansare în vara 2019, toate motoarele pe benzină şi diesel vor îndeplini standardul de emisii EU6d-temp; BMW X1 sDrive16d şi BMW X1 xDrive25d îndeplinesc deja normele EU6d. Puterea generată de motoarele cu trei şi cu patru cilindri – sportive şi eficiente – este transferată prin intermediul tracţiuni integrale inteligente BMW xDrive sau printr-o configuraţie cu tracţiune faţă de ultimă oră.

BMW X1 sDrive16d – disponibil fie cu cutie de viteze manuală, cu şase trepte, fie cu transmisie cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte – este foarte eficient. 

Trecând la performanţe sportive, BMW X1 xDrive25d dezvoltă o putere maximă de 170 kW/231 CP şi un cuplu de 450 Nm. Indiferent de situaţie, xDrive25d radiază plăcerea condusului caracteristică BMW. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde.

BMW X1 xDrive25i este unul dintre cele mai performante modele din gamă în ceea ce priveşte dinamica. Motorul de 170 kW/231 CP este combinat cu o transmisie Steptronic precisă, cu opt trepte. BMW X1 xDrive25i sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 6,5 secunde.

Eficienţa impresionantă a versiunilor pe benzină şi diesel oferite pentru noul BMW X1 deschid apetitul pentru apariţia primului BMW X1 cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Debutul de anul viitor al noului model va face ca BMW să-şi extindă din nou portofoliul de automobile electrificate. BMW X1 xDrive25e – intră în producţie în martie 2020 – este echipat cu a patra generaţie a tehnologiei de baterii BMW, care oferă acumulatorului o capacitate brută de 9,7 kWh. În consecinţă, BMW X1 plug-in-hybrid poate acoperi peste 50 km în regim pur electric

Standarde de calitate ridicată pentru noul BMW X1 

La interior se remarcă noile cusături contrastante din panoul de instrumente, care este negru pe secţiunea superioară şi adoptă culoarea tapiţeriei interiorului în partea inferioară. Cusăturile contrastante sunt disponibile pentru modelele xLine, Sport Line şi M Sport. La aceste variante ale X1, covoraşele de podea capătă o muchie colorată şi cusături contrastante pentru muchie. De asemenea, BMW X1 poate fi comandat şi cu una dintre cele trei variante noi de tapiţerie.

Unul dintre punctele de atracţie ale interiorului BMW X1 este displayul central. Ecranul de 6,5 ţoli (16,51 cm), montat central, este inclus standard în echipare. Dacă este comandat sistem de navigaţie, în cadrul pachetului vin fie monitorul de 8,8 ţoli (22.35 cm), fie noul display tactil de 10,25 ţoli (26,04 cm), care poate fi operat cu ajutorul controlerului BMW iDrive, a controlului vocal sau al tehnologie touchscreen.

Displayul central reprezintă platforma ideală pe care poţi explora oferta foarte bogată de infotainment a BMW X1 sau poţi accesa serviciile digitale de la BMW ConnectedDrive. Cele mai noi versiuni ale acestora sunt disponibile ca opţiune la BMW X1.

Interiorul poate fi adaptat la cerinţele individuale. De exemplu, scaunele spate pot fi rabatate în trei secţiuni (40:20:40) şi, ca opţiune, pot culisa înainte cu până la 13 cm. Opţiuni precum operarea automată a hayonului şi Comfort Access – care se combină pentru a permite deschiderea şi închiderea hands-free a hayonului – ridică nivelurile de efort la un nou nivel.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide