Noul Ceed GT – 204 CP şi multă tehnologie în varianta sportivă a hatchbackului KIA – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 14 sept. 2018 Știri auto

Noul Kia Ceed GT îşi va face debutul public în octombrie, la Salonul Auto de la Paris 2018, alături de noul ProCeed GT.

Modele iniţiale cee’d GT şi pro_cee’d GT au fost lansate în 2013, fiind primele hatchback-uri ”performance” ale brandului sud-coreean. Noul Ceed GT, alături de ProCeed GT, va intra în producţie în Noiembrie la fabrica Kia de la Žilina, Slovacia.

Disponibil exclusiv şoferilor europeni, vânzările noului Ceed GT vor începe în primul trimestru al anului 2019. Modelul Ceed GT va fi acoperit de o garanţie de 7 ani şi 150,000 km.

Ceed GT va fi disponibil într-o gamă de opt culori exterioare, alături de jantele unice din aliaj de 18 inch.

Plafonul interior este de culoare neagră înlocuindu-l pe cel de culoare gri regăsit în modelele standard Ceed. Fiecare model GT este prevăzut cu volanul în forma literei D ce poartă logo-ul ‘GT’ şi pedale din aluminiu pentru şofer. Modelele echipate cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj dispun de noi padele din aluminiu situate în spatele volanului. 

Noul hatchback performant rulează cu 5 mm mai jos decât modelele standard Ceed şi Ceed Sportswagon, cee ace a dus la coborârea centrului de greutate.

Sistemul standard de control electronic al stabilităţii (ESC) a fost cu atenţie reglat pentru a oferi şoferilor pasionaţi mai multă libertate de a exploata agilitatea sporită a maşinii. Sistemul de management al stabilităţii (Vehicle Stability Management – VSM) este oferit de asemenea în dotarea standard, la fel şi tehnologia Torque Vectoring by Braking.

Forţa de frânare este îmbunătăţită prin oferirea unor discuri de frână ventilate mai mari pentru roţile din faţă, de 320 mm, care au înlocuit discurile de frână de 288 mm ale modelului standard Ceed. Frânele modelului GT sunt de asemenea mai groase cu 3 mm.

Producând 204 CP la 6,000 rpm, motorul de 1.6 litri T-GDi oferă un cuplu maxim de 265 Nm, disponibil pe o plajă largă de turaţii, cuprinsă între 1,500 – 4,500 rpm.

Ceed GT este echipat în dotarea standard cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, dar pentru prima dată hatch-ul de performanţă al brandului va fi disponibil şi cu transmisia automată cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteză. Totodată, sistemul Drive Mode Select va oferi două variante de condus: Normal şi Sport.

Sistemul de infotainment este disponibil fie cu sistemul audio cu touchscreen de 7.0 inch, fie cu sistemul de navigaţie cu touchscreen de 8.0 inch, acesta fiind oferit împreună cu serviciul Kia Connected Services. Sistemul permite integrarea cu Apple CarPlay şi Android Auto. Cumpărătorii pot opta pentru sistemul de sunet JBL Premium cu tehnologia Clari-Fi.

Tehnologiile standard de siguranţă vor include High Beam Assist,  sistemul de monitorizare şi avertizare a atenţiei şoferului (Driver Atention Warning), sistemul de păstrare a benzii de rulare (Lane Keeping Assist) cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

Modelul Ceed este disponibil şi cu sistemul de păstrare a benzii de rulare Lane Following Assist, o tehnologie autonomă de nivel 2 care urmăreşte automobilele din faţă şi detectează marcajele pentru a menţine automobilul pe banda sa. Sistemul controlează acceleraţia, frânele şi direcţia, folosind senzori radar pentru a menţine în siguranţă distanţa faţă de automobilul dinaintea sa. Sistemul operează la viteze cuprinse între 0 şi 180 kmh.

Alte tehnologii disponibile includ sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sistemul de avertizare pericol de coliziune în unghiul mort (Blind Spot Collision Warning), sistemul de avertizare pericol de coliziune la mersul cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision Warning), sistemul inteligent de asistare la parcare (Smart Parking Assist) şi sistemul de recunoaştere a pietonilor cu avertizare haptică în volan pentru sistemul sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide