Noul Corvette Stingray, piesa de rezistenţă a standului Chevrolet la Geneva 2013

Autor: Andrei Nan 06 mart. 2013 Știri auto

Pasionaţii de maşini americane decapotabile puternice şi-au întors privirile către standul Chevrolet de la Salonul Auto Geneva 2013, unde americanii au prezentat în premieră mondială varianta cabrio a noului Corvette Stingray.


Aşezate unul lângă altul pe scena principală a standului, modelele coupe şi cabrio au fost piesele de rezistenţă ale standului Chevrolet de la Geneva.

Definit de oficialii companiei americane drept „o evoluţie consistentă” a mărcii Corvette, noul Stingray a atras privirile tuturor celor care au trecut pe la standul Chevrolet. Exteriorul are linii mai rafinate decât generaţia precedentă, aproape europene, însă spiritul american nu a dispărut din peisaj. Stopurile, care pentru prima dată în istorie nu sunt rotunde sau ovale, rup tradiţia şi duc mai departe numele Corvette.

Nouă ne-a plăcut cum arată noul Stingray, atât la exterior, cât şi la interior, unde, la prima vedere, se pare că americanii au reuşit să scape de materialele de calitate îndoielnică, prezente la generaţiile precedente, şi oferă un interior reuşit, orientat către şofer.

Printre modelele de la standul Chevrolet s-a numărat şi SUV-ul Captiva, care a primit un facelift ce aduce câteva îmbunătăţiri de ordin stilistic, precum stopurile redesenate, care arată mai bine decât până acum.

În interior, maşina oferă şapte locuri, însă doar primele două rânduri de scaune sunt suficient de încăpătoare pentru pasageri adulţi. În cazul ultimului rând de scaune, cel din portbagaj, spaţiul pentru picioare e potrivit doar pentru copii.

Vărul american al lui Opel Mokka, Chevrolet Trax, a fost şi el prezent la Salonul Auto Geneva 2013. Trax oferă, practic, aceleaşi avantaje ca Opel Mokka, însă la un preţ mai mic. Scăderea preţului înseamnă, fireşte, nişte plastice ceva mai tari la interior. Mai mult, scaunele îmbrăcate în piele dau impresia că nu ar fi cele mai potrivite pentru un drum lung.

În schimb, cei care preferă maşinile americane pot aprecia consola centrală, asemănătoare cu cea de pe Cruze, precum şi vitezometrul digital.

Că tot veni vorba despre Cruze, la stand a fost prezentă şi o mică armată de modele cu acest nume, câte unul pentru fiecare versiune de caroserie – hatchback, sedan şi break. Alături de ele, Chevrolet a arătat presei care a venit la Geneva modelele Volt (echivalentul american al lui Opel Ampera), Spark, Malibu, Camaro cabrio şi ediţia limitată Camaro HotWheels.​

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide