Noul crossover Xceed va oferi o dotare în premieră pentru Kia – FOTO

Autor: ProMotor 11 iun. 2019 Știri auto

Noul crossover Kia XCeed va fi disponibil cu un panou de bord complet digital de 12.3 inchi, anunţă compania.

Cum funcţionează ecranul Supervision de pe Kia Xceed

Cu o rezoluţie de 1920×720 pixeli, panoul de bord digital înlocuieşte vitezometrul şi turometrul convenţionale, regăsite pe actualele automobile de pasageri ale brandului. Display-ul său oferă informaţii digitale pentru viteza automobilului şi turaţia motorului, cu o succesiune rapidă a afişării informaţiilor astfel încât să răspundă rapid la instrucţiunile şi comenzile şoferului.

Între cele două cadrane digitale se regăseşte o zonă multifuncţională, operată prin intermediul comenzilor de pe volan. În această zonă a panoului de bord şoferii pot vedea informaţii despre instrucţiunile de navigare, dar şi informaţii audio, apelurile de pe telefon şi lista de contacte dar şi informaţii despre călătorie. Acestea includ consumul de combustibil instant sau mediu. De asemenea, sistemul afişează alerte despre diagnosticul automobilului şi permite notificări de tip pop-up cu informaţii despre diversele tehnologii de siguranţă activă şi de asistenţă a şoferului dar şi informaţii oferite de sistemul de navigaţie sau despre traficul în timp real. Display-ul central multifuncţional oferă indicii furnizate de sistemul de monitorizare a atenţiei şoferului, sfătuindu-l să ia o pauză în cazul în care detectează semne ale oboselii.

În momentul în care şoferul parchează sau opreşte complet automobilul, noul display rulează un grafic al automobilului în mişcare şi afişează un sumar al călătoriei. Acesta arată timpul şi distanţa parcursă, consumul mediu de combustibil şi distanţa estimată de parcurs bazată pe nivelul actual de combustibil.

Noul panou de bord Supervision este disponibil opţional pentru noul model Kia XCeed, în funcţie de piaţa de comercializare şi versiunile de echipare ale automobilului. Acesta înlocuieşte panourile de bord tradiţionale mono-LCD de 3.8 inch sau TFT LCD color de 4.2 inch disponibile pe diferitele versiuni de echipare ale automobilelor.

Kia Xceed va fi oferit şi cu Drive Select

Ca şi alte modele din gama Ceed, anumite versiuni de echipare ale modelului Kia XCeed vor fi oferite cu sistemul Drive Mode Select. Şoferii îşi pot personaliza modul de condus şi manevrabilitatea dar şi caracteristicile de performanţă ale automobilului pentru diferite condiţii de rulare, prin alegerea modurilor de condus Normal sau Sport, fiecare adaptând în consecinţă răspunsul direcţiei, transmisiei şi acceleraţiei.

Noul panou de bord Supervision complet digital adaptează grafica în funcţie de modul de condus selectat. Schimbând între diferitele moduri de condus, display-ul afişează informaţii detaliate specifice modului de condus selectat. În modul de condus Normal, display-ul oferă indicatoare de eficienţă a consumului de combustibil şi cadrane tradiţionale pentru viteza şi turaţia motorului automobilului, dar şi informaţii suplimentare despre călătorie. Comutând în modul de condus Sport, sistemul oferă un display mai evidenţiat pentru viteza şi turaţia motorului, cu afişarea mai clară şi mai mare a informaţiilor despre viteza curentă şi turaţia motorului. Informaţiile neesenţiale sunt ascunse în modul Sport, minimalizând astfel distragerea vizuală a şoferului.

Noul panou de bord Kia va fi introdus în viitor şi pe alte modele mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid sau 100% electrice.

Modelul Kia Xceed va fi dezvăluit pe 26 iunie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide