Noul Ford Mondeo

Ford Mondeo a fost prezentat in prima zi a Salonului Auto de la Geneva in versiunea de serie, dupa ce in prealabil a putut fi vazut la Paris in varianta break si in preserie in ultimul film cu James Bond.

Asadar, daca a fost condus de 007, noul Mondeo poate fi considerat oricum, numai banal nu. Din punctul de vedere al designului, noua generatie se alatura celor doua deja prezente pe piata, S-Max si Galaxy, care se incadreaza in filosofia de ultima ora a constructorului “kinetic design”. Noua generatie va fi disponibila in trei versiuni de caroserie: patru usi, cinci usi si break.
In privinta dimensiunilor – 4.778 m lungime la varianta cu cinci usi si 4,850 m la versiunea cu patru usi –, noua generatie este mai lunga decit ultimul Scorpio. Iar in varianta cu 4 usi, depaseste in lungime (cu foarte putin, desigur) Seria 5 de la BMW.

Pentru fiecare versiune vor fi disponibile patru niveluri de finisare: Edge, Zetec, Ghia si Titanium X. In functie de piata, Mondeo va fi disponibil cu noi tehnologii, special proiectate: sistemul keyless si noul computer de bord Ford HMI (Human Machine Interface). Gama propulsoarelor va include trei dieseluri: unul de 1,8 litri si 125 CP si doua de 2,0 litri – de 130 CP, respectiv 140 CP. Pe benzina sint disponibile cinci motorizari, intre 1,6 litri si 110 CP si 2,3 litri si 161 CP. Modelul de virf dispune de un motor de 2,5 litri care dezvolta 220 CP.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.