Noul Hyundai Eon pentru India prefigurează viitorul Hyundai i10

Autor: Oraan Mărculescu 17 oct. 2011 Știri auto

Coreenii au reuşit să invadeze segmentul mini al pieţei auto din Europa cu modelul lor Hyundai i10, care, împreună cu fratele KIA Picanto, deţine deja o bună felie din acest segment european. Noul Hyundai i10 este aşteptat cu destul de mult interes, mai ales după apariţia noii generaţii Picanto, însă europenii mai au de aşteptat.

Noul Hyundai Eon, lansat in India, prefigureaza viitoarea generatie Hyundai i10 din Europa

Nu şi indienii, care au fost gratulaţi cu premiera lui Hyundai Eon, noul model de clasă mini disponibil pentru piaţa auto din India. Şi care, evident, prefigurează noua generaţie Hyundai i10 pentru Europa.

În India, noul Hyundai Eon este urmaşul lui Santro, care în Europa a fost vândut ca Hyundai Atos, iar principalul rival pe care şi-a propus să îl detroneze este Maruti-Suzuki 800. Hyundai Eon are o lungime de 3,5 metri, o lăţime de 1,55 metri şi o înălţime de 1,5 metri, în timp ce ampatamentul este de 2,38 metri. Adică aceleaşi dimensiuni ca şi noua KIA Picanto.

Hyundai Eon este fratele lui KIA Picanto, dar are un design mult diferit

La nivelul designului, Eon este destul de clar diferenţiat de Picanto, având un look apropiat de stilul lui Elantra sau al noului Hyundai i30, lucru valabil şi pentru aspectul interiorului, suficient de elevat pentru acest segment. Pe piaţa indiană, Hyundai Eon va fi oferit cu un un motor în trei cilindri, de 0,8 litri şi 56 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte şi care anunţă un consum mediu de 4,7 litri/100 km.

Preţul de bază pentru Hyundai Eon în India reprezintă echivalentul a 4.100 euro, iar cadenţa de producţie anunţată se cifrează la 150.000 de unităţi pe an.

Hyundai Eon – lansare in India de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide