Noul Jaguar JX va fi un model pur electric

Jaguar Land Rover a confirmat că noua generaţie a modelului JX, care a ieşit recent din producţie, după 9 ani, va fi un model pur electric şi va fi construit la fabrica constructorului din Castle Bromwich, informează Autocar.co.uk

Noul Jaguar JX va fi un model pur electric Noul Jaguar JX va fi un model pur electric

Jaguar Land Rover a confirmat că noua generaţie a modelului JX, care a ieşit recent din producţie, după 9 ani, va fi un model pur electric şi va fi construit la fabrica constructorului din Castle Bromwich, informează Autocar.co.uk

Compania a făcut anunţul chiar în ziua în care vehicul XJ a ieşit din producţie.

Viitorul JX electric va fi primul model electric Jaguar produs la fabrica din Castle Bromwich, însă constructorul britanic a zis că plănuieşte o întreagă gamă nouă de modele electrice la această unitate.

Actualele modele Jaguar Land Rover electrificate, Range Rover şi Range Rover Sport plug-in hybrid, se produc la fabrica Solihull, în timp ce modelul Jaguar I-Pace este produs sub contract de Magna Steyr în Graz, Austria.

Compania a anunţat că noul JX va fi construit pe caracteristicile predecesorilor săi - design, performanţă şi lux, iar modelul va fi creat de aceeaşi echipă care a produs şi modelul I-Pace.

Jaguar Land Rover a anunţat la începutul anului că va trebui să disponibilizeze 4.500 de angajaţi, însă no

Activitatea la fabrica Castle Bromwich va începe luna această, pentru ca unitatea să poată produce noua platformă JLR Modular Longitudinal Arhitecture (MLA), capabilă să suporte motoare pe benzină şi diesel, dar şi electrice şi hibride.

Ralf Speth, CEO JLR, a spus că viitorul mobilităţii este electric şi JLR urmăreşte să producă noua sa generaţie de maşini electrice în Marea Britanie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.