Noul Kia Soul EV a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles – FOTO

Autor: ProMotor 29 nov. 2018 Știri auto

Kia Motors a dezvăluit la Salonul Auto de la Los Angeles noul Soul EV, o versiune complet nouă a premiatului crossover-ului compact cu zero emisii. Vânzările vor începe în prima jumătate a anului 2019.

Noul Soul EV dispune de ultima generaţie a pachetului de baterii de 64 kWh litiu-ion polimer răcit cu lichid, ce oferă o autonomie mult îmbunătăţită faţă de modelul anterior.

Sistemul Combined Charging System (CCS) DC cu încărcare rapidă, oferit standard, înseamnă o încărcare mai rapidă a bateriei.

Autonomia totală a bateriei urmează să fie anunţată la începutul anului 2019. Pentru referinţă, acelaşi pachet de baterii şi acelaşi motor electric, montate pe modelul e-Niro, oferă cu o sin-gură încărcare o autonomie de 485 Km în ciclu combinat WLTP şi de 615 Km în ciclu urban WLTP.

Soul EV este oferit cu un motor electric care produce 204 CP şi un cuplu de 395 Nm (în creştere de la cei 285 Nm oferiţi de modelul anterior). Manevrabilitatea şi dinamica de condus au fost îmbunătăţite, graţie adoptării unei suspensii complet independente pentru puntea spate. Noul Soul EV oferă de asemenea, o multitudine de instrumente pentru ca şoferii să-şi personalizeze experienţa de condus şi consumul bateriei, cu patru moduri de rulare – Eco, Confort, Sport şi Eco+, care ajustează automat puterea oferită.

Sistemul inteligent de regenerare a forţei de frânare al modelului Soul EV este operat prin padelele situate în spatele volanului, oferind şoferilor posibilitatea de a încetini automobilul şi a recupera mai multă energie cinetică, crescând astfel autonomia.

Elemente personalizate de design pentru Soul EV

Faţă de Soul-ul convenţional, EV dispune de o grilă solidă, care adăposteşte priza de încăr-care situată pe partea şoferului. Blocurile optice LED sunt integrate în partea superioară, iar  jantele din aliaj de 17 inch îl diferenţiază de celelalte modele Soul.

Display de 10,2 inchi la interior

Soul EV este disponibil cu o gamă de sisteme avansate de asistenţă a şoferului precum şi cu o listă lungă de dotări standard şi opţionale.

Tehnologiile disponibile în interior includ schimbătorul rotativ ‘shift-by-wire’, în timp ce sistemul de infotainment al noului Soul EV dispune de un display de 10.25 inch color cu touchscreen, care include camera video pentru marşarier şi sistemul de ghidare pentru parcarea cu spatele. Pachetul infotainment permite integrarea cu sistemele Apple CarPlay şi Android Auto, dar şi conectivitatea prin Bluetooth, cu recunoaştere vocală. Sistemul este cuplat la un sistem audio cu şase difuzoare cu conectare prin USB şi comenzi situate pe volan.

Gamă largă de sisteme de siguranţă

Soul este echipat cu până la şapte airbag-uri, dar şi cu o gamă largă de sisteme de siguranţă. Acestea includ controlul tracţiunii, controlul electronic al stabilităţii, sistemul de asistare la plecarea din rampă, sistemul de atenţionare pentru pietoni şi sistemul de monitorizare a presi-unii în anvelope.

Sistemele active de siguranţă sunt la fel de importante şi includ  sistemul de evitare a coliziunii frontale, sistemul de atenţionare a păstrăzii benzii de rulare, sistemul de monitorizare a atenţiei şoferului, pilot automat, sistemul de detectare a obiectelor în unghiul mort, Rear Cross-Traffic Collision Warning şi sistemul Reverse Parking Distance Warning.

Sistemul ‘UVO’ telematics, unic în noul Soul EV, permite proprietarilor să monitorizeze şi să controleze o gamă largă a sistemelor de operare ale automobilului. Şoferii au acces la no-tificări privind starea de încărcare a bateriei, informaţii privind staţiile de încărcare şi
funcţionalităţile de încărcare programate. Notificările de panică permit trimiterea unei alerte serverului în cazul în care este declanşată alarma de panică, contactând serviciile de urgenţă şi oferind locaţia GPS a automobilului – o conexiune live permite personalului de urgenţă să comunice cu ocupanţii automobilului. Sistemul ‘UVO’ telematics permite oferirea de puncte de interes şi funcţionalităţi privind drumul, permiţând şoferilor să planifice o rută sau o călătorie cu puncte de interes şi să le trimită către sistemul de navigaţie al modelului Soul EV.

Cumpărătorii pot alege între două variante de echipare, Soul EV şi Soul EV Designer Collec-tion.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide