Noul Lotus Venom GT

Îl ştiţi pe Hennessey Venom GT? Ei bine de acum se prezintă cu numele Lotus Hennessey Venom GT. Uite cum a intrat Lotus în clubul exclusivist al producătorilor de maşini cu putere de peste 1.000 CP.

Noul Lotus Venom GT Noul Lotus Venom GT

Maşina este disponibilă în trei versiuni: una de bază de 725 CP şi două twin-turbo de 1,000, respectiv 1,200 CP, aceasta din urmă fiind cea mai puternică. Fiecare model este realizat în funcţie de specificaţiile proprietarului. Cu o masă proprie de doar 1.220 kg, supercarul oferă un raport masă-putere impresionant. Lotus Venom GT ajunge la 100 km/h în mai puţin de 2,5 secunde.

"Acesta este împlinirea unui vis pe care l-am avut de când eram mic", spune fondatorul companiei, John Hennessey. "Dar este doar începutul pentru că vom îmbunătăţi performanţele Venom-ului GT în viitorul apropiat", adaugă el. Venom GT valorifică puterea având la bază şasiul Lotus Elise/Exige.

În afară de reutilizarea parbrizului, a portierelor, a acoperişului, a podelei şi a altor mici componente, designul şi construcţia lui Venom GT au fost proiectate de la sol/bază în sus pentru crearea unui supercar cu adevărat unic. Stabilitatea excepţională la viteze mari se datorează: aerodinamicii amelioarate, unei repartiţii bune a greutăţii.

Cei de la Hennessey au acordat o atenţie deosebită aerodinamicii maşinii şi fluxului de aer pentru a obţine o forţă de apăsare aerodinamică echivalentă unei maşini de curse de anduranţă. De altfel, ei au dezvoltat şi un sistem inteligent de control al tracţiunii. Cutia de viteze este manuală, cu 6 trepte, fabricată de Ricardo, frânele sunt carbon-ceramice Brembo iar amortizoarele KW sunt reglabile.

Fiecare Venom GT este asamblat la Silverstone, Anglia, iar motoarele provin de la sediul central HPE din Texas. Vor fi produse doar 10 maşini pe an iar preţul de pornire este de 600.000 dolari. Acest supercar poate fi comandat şi în Romania, numai prin Forza Rossa, importatorul oficial Lotus în regiune.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.