Noul Mercedes-Benz Clasa E e spectaculos – GALERIE FOTO + VIDEO

Autor: ProMotor 12 ian. 2016 Știri auto

 

Mercedes-Benz face un pas important către viitor prin lansarea noii limuzine Clasa E. A zecea generaţie de limuzine din clasa business aduce în prim plan un design de top, un interior îmbunătăţit şi numeroase inovaţii tehnice. Noua Clasă E va fi disponibilă în centrele autorizate de vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016.

Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase: ampatamentul a crescut cu 65 mm până la 2.939 mm, iar lungimea a fost extinsă cu 43 mm până la 4.923 mm.

Noul E Class aduce în prim plan cunoscutele proporţii specifice limuzinelor Mercedes-Benz, capota alungită, cu accente de coupé, caroseria cu consolele scurte, un ampatament lung, roţi mari şi flancuri bine definite.

Citeşte şi Top 15 cele mai periculoase şosele din lume. GALERIE FOTO

Citeşte şi Pilotul automat reduce consumul? Dacă da, cu cât?

Citeşte şi Câţi kilometri mai poţi să mergi după ce se aprinde „becul de benzină”

Citeşte şi Cum se va calcula poliţa RCA? Se iau în calcul noi factori

Citeşte şi Cum arată o fabrică de uleiuri auto contrafacute din Rusia care producea 14 mil de euro lunar – GALERIE FOTO

Mai multe imagini cu noul E Class găseşti în galeria foto

Opţiunile suplimentare ale interiorului lui E Class includ două ecrane de înaltă  rezoluţie, fiecare cu o diagonală de 12,3 inci – o premieră pentru acest segment. Conducătorul auto are posibilitatea de a personaliza panoul de bord şi de a alege dintre trei stiluri diferite: „Classic”, „Sport” şi „Progressive”.

În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (”Touch Controls”), amplasate pe volan. Ca şi ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mişcări de glisare orizontale sau verticale, permiţând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, moto-ul ”mâinile pe volan, atenţia la drum” este respectat, iar atenţia şoferului nu este atrasă de la carosabil.

Citeşte şi American muscle cars pe care le poţi cumpăra în România. GALERIE FOTO

Citeşte şi VIDEO-FOTO. Moskvich de 100.000 de dolari. Proprietarul a cărat pâine cu ea şi toţi banii i-a investit în maşină

O nouă generaţie de motoare

La momentul lansării, noul Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri.

După lansarea pe piaţă, şi alte modele vor completa gama de motoare, inclusiv E 350 e echipat cu tehnologia hybrid. Versiunea PLUG-IN HYBRID oferă o automonie electrică de 30 km şi sesiuni de condus fără emisii. Motorul său turbo pe benzină cu patru cilindri funcţionează în tandem cu un motor electric furnizând o putere totală de 205 kW / 279 CP şi un cuplu de 600 Nm. Datorită acestei configuraţii, E 350 e atinge performanţele unui autovehicul sportiv având în acelaşi timp şi un consum mai mic decât al unui automobil din clasa compactă.

Totodată, noua Clasă E beneficiază şi de varianta de motor diesel cu şase cilindri ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi cu cuplu de 620 Nm. 

Pe parcursul anului 2016, Mercedes-Benz va extinde gama cu un nou motor pe benzină cu şase cilindri ce oferă o putere de 245 kW / 333 CP şi un cuplu maxim de 480 Nm.


Motoarele asigură eficienţă de top

 

Citeşte şi Rovinieta ar putea deveni istorie

Citeşte şi De ce cutia de viteze manuală foloseşte modelul H?

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi „Cea mai sigură maşină din lume”, construită de dictatorul Gaddafi. Cum arăta „Racheta Libiană” – GALERIE FOTO

Citeşte şi FOTO. Cum încearcă un şofer să-şi vândă Loganul galben care ”nu a fost taxi”

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide