Noul Mercedes-Benz S65 AMG a fost dezvăluit

Autor: Iulian Dnistran 08 nov. 2013 Știri auto

Mercedes-Benz S63 AMG oferă nu mai puţin de 585 CP şi 900 Nm, suficient pentru majoritatea oamenilor, oricât de grăbiţi ar fi ei. Dar se pare că germanii din Stuttgart sunt de părere că se poate şi mai mult, fiindcă tocmai au lansat noul Mercedes-Benz S65 AMG.

Sub capota pachebotului cu stea în frunte stă un V12 biturbo de 6,0 litri care produce nici mai mult, nici mai puţin de 630 CP şi un cuplu uimitor de 1.000 Nm. Altfel spus, în acest moment, S65 AMG e cel mai puternic model din segmentul său, depăşind cu aproximativ 100 CP rivalii de la BMW şi Audi.

Toate aceste cifre se traduc într-o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 4,3 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Motorul V12 asamblat manual la fabrica AMG e cuplat la o cutie de viteze automată cu şapte trepte AMG Speedshift Plus 7G-Tronic care ajută noul S65 AMG să obţină un consum mediu de carburant de 11,9 l/100 km, cu 2,4 l/100 km mai mic decât al generaţiei precedente. La consumul scăzut de benzină contribuie şi sistemul start/stop de oprire automată a motorului.

Dotările standard includ o suspensie sport AMG bazată pe sistemul Magic Body Control care, cu ajutorul sistemului Road Surface Scan, scanează drumul pe care rulează maşina şi modifică setările suspensiei pentru o călătorie în confort total. De asemenea, noul S65 AMG primeşte în standard o direcţie electromecanică adaptivă.

La fel ca în cazul modelului pe care îl înlocuieşte, cea de-a treia generaţie Mercedes-Benz S65 AMG este disponibilă exclusiv în varianta de caroserie cu ampatament mărit, cu un preţ de pornire, în Germania, de 232.050 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide