Noul Mercedes-Benz Viano Vision Diamond

Autor: Andrei Nan 07 mai 2012 Știri auto

Elementele de la exterior care ne „spun” că vorbim despre o versiune specială sunt grila neagră a radiatorului, fantele cromate de pe aceasta şi cele două tonuri de vopsea de exterior. O linie fină, aurie, trasată manual, separă cele două culori (alb diamant şi negru), iar un diamant pictat împodobeşte pilonul B. Efectul bicolor se regăseşte şi în jantele cu cinci spiţe ale roţilor, iar etrierele sunt personalizate cu numele „Mercedes-Benz”, scris cu litere aurii.

Atât geamurile din compartimentul pasagerilor, cât şi geamul despărţitor dintre şofer şi pasageri sunt dotate cu sistemul Magic Sky Control, care permite reglarea intensităţii luminii din interiorul maşinii prin simpla apăsare a unui buton.

Sistemul schimbă culoarea geamurilor, acest efect fiind posibil datorită unui lichid din structura sticlei care reacţionează la stimuli electrici. Zona şoferului are în întregime culoarea neagră, scaunele şi panourile uşilor fiind acoperite cu piele Nappa de calitate superioară. Acelaşi tip de piele acoperă şi bordul, volanul, schimbătorul de viteze şi stâlpii A şi B. Compartimentul pentru pasageri este complet alb, de la covor şi scaune şi până la centurile de siguranţă şi plafon.

Dispozitivele de comunicare mobile pot regla, de asemenea, iluminarea din interior şi pot controla sistemul de sunet al ecranului de 102 de cm, utilizat ca televizor, pentru navigarea pe internet sau pentru video-conferinţe.

O aplicaţie specială a fost dezvoltată pentru această funcţie de control, dispozitivele fiind securizate într-o staţie din consola centrală. Ecranul, aşezat în spatele scaunului şoferului, este încadrat de o ramă neagră de aluminiu. Poziţia acestuia poate fi modificată doar prin apăsarea unui buton. Comunicarea dintre şofer şi pasagerii din spate este posibilă prin intermediul unui interfon. În plus, autovehiculul este echipat cu sistemul W-LAN, cu ajutorul căruia se pot realiza video-conferinţe şi alte activităţi specifice mediului de afaceri.

Compartimentul pentru pasageri dispune de două scaune exclusiviste, dotate cu sistem de încălzire, de răcire şi de masaj şi cu prelungiri pentru relaxarea gambelor. Între scaune se află suporturile pentru căni şi pentru paharele de şampanie argintii ale maşinii, care apar la simpla apăsare a unui buton. Pe lambriu se află, de asemenea, cinci suporturi pentru sticle dotat cu sistem de răcire. Cele opt diamante încastrate în capitonajul interior fac referire la cifra opt, ce aduce noroc în cultura chineză, completând astfel atmosfera de lux a autovehiculului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide