Noul Renault Clio RS, pregătit pentru circuitele din Marea Britanie

La doar câteva săptămâni după prezentarea noului Clio RS la Salonul Auto Paris 2012, divizia britanică a producătorului auto francez Renault a publicat imagini cu varianta de curse a hatchbackului.

Noul Renault Clio RS, pregătit pentru circuitele din Marea Britanie Noul Renault Clio RS, pregătit pentru circuitele din Marea Britanie

Divizia britanică a producătorului auto Renault a publicat primele imagini şi informaţii despre versiunea de curse a modelului Clio 4 RS. Englezii au declarat că au început să testeze în secret maşina de circuit încă din luna august şi că au parcurs cu ea aproximativ 3.500 de kilometri pe mai multe circuite din Franţa, unde hatchbackul s-a dovedit a fi cu aproape o secundă mai rapid pe tură decât actualul Clio Cup cu motor de 2,0 litri aspirat natural.

Noul Clio RS Cup are un motor de 1,6 litri cu turbocompresor sub capotă, care a fost modificat de către cei de la Oreca Magny-Cours şi dezvoltă 223 de cai-putere şi 270 Nm, cu 23 CP şi 30 Nm mai mult decât modelul de stradă Clio RS.

Toată puterea merge către puntea din faţă prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase trepte şi a unui diferenţial cu alunecare limitată.

Alte îmbunătăţiri la nivel tehnic includ suspensia ajustabilă şi frânele cu discuri de 320 mm pe faţă şi etriere cu patru pistonaşe.

La exterior, noul Clio RS Cup a primit jante din aliaj de 17 ţoli, o priză de aer montată pe acoperiş şi un eleron în partea din spate, care poate genera 40 de kilograme forţă de apăsare la viteza de 201 km/h.

În interior, maşina are parte de un roll-cage, scaune tip scoică şi un sistem de înregistrare a datelor care afişează rezultatele pe un ecran color montat în bord.

Renault Clio 4 RS Cup va fi introdus pe circuitele din Marea Britanie în sezonul de motorsport din 2014.

La Salonul Auto Paris 2012, Renault a prezentat varianta RS a noului Clio 4. Sub capotă, hatchbackul de stradă are un motor pe benzină de 1,6 litri cu turbocompresor care dezvoltă 200 de cai putere şi 240 Nm.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.