Noul Renault Scenic primeşte 5 stele EuroNCAP - GALERIE FOTO - VIDEO

Noul Renault Scenic a devenit al 20-lea model al constructorului francez care a primit 5 stele Euro NCAP.

Noul Renault Scenic primeşte 5 stele EuroNCAP - GALERIE FOTO - VIDEO Noul Renault Scenic primeşte 5 stele EuroNCAP - GALERIE FOTO - VIDEO

 


Noul Renault Scenic a devenit al 20-lea model al constructorului francez care a primit 5 stele Euro NCAP.

Monovolumul Renault vine echipat standard cu dotări de ultimă generaţie, precum sistem de frânare activă cu senzor de pietoni, o premieră pentru acest segment.

Rezultatul obţinut la testele de siguranţă ale organizaţiei independente Euro NCAP arată orientarea mărcii franceze către siguranţa pasagerilor şi a pietonilor. Astfel, Scenic a obţinut un grad de protecţie de 90% pentru şofer, 82% pentru copii şi 67% pentru pietoni.

În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, noul Scenic vine cu un cadru ranforsat care are rolul de a proteja cât mai bine ocupanţii autovehiculului. Acesta este construit pentru a absorbi forţa unui impact, protejându-i pe cei aflaţi în maşină.

 

 

Noul Scenic vine echipat cu airbag-uri frontale, dar şi cortină pentru primele două rânduri de scaune. Totodată, are două airbag-uri la nivel pieptului de ultimă generaţie. Pe baza informaţiilor primite de la senzori, airbag-urile se umflă la nivelul corespunzător.

Dotări regăsite de obicei pe modelele premium echipează noul Scenic. Printre ele, head-up display color, sistem de parcare hands-free, avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, asistent de păstrare a benzii, pilot automat adaptiv, senzor de detectare a oboselii şoferului cu sistem de monitorizare a traiectoriei şi sistem de frânare activă cu senzor de pietoni.

Noul Renault Scenic va fi disponibil pe piaţă din septembrie 2016.

Celelalte modele Renault care au primit 5 stele Euro NCAP:

2016 New Renault SCENIC
2015 Mégane, Talisman, Kadjar, Espace
2013 Captur, Zoé
2012 Clio
2009 Mégane Grand Scénic
2008 Mégane, Koléos
2007 Laguna
2005 Clio
2004 Modus, Mégane CC
2003 Scénic, Espace
2002 Vel Satis, Mégane
2001 Laguna


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.