Noul SUV Audi Q3 este disponibil în România. Versiunea de intrare în gamă costă 34.580 Euro cu TVA – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 29 ian. 2019 Știri auto

Noul SUV compact Audi Q3 poate fi comandat acum în România. Noul model va putea fi testat începând cu luna viitoare la Distribuitorii Audi. Cea de-a doua generaţie Q3 are un design sportiv, un sistem de operare şi afişare complet digitalizat, specific modelelor Premium şi dispune de soluţii variate de infotainment. 

Audi Q3 a crescut comparativ cu modelul anterior. Varianta actuală are un ampatament cu 77 de milimetri mai mare, respectiv o lungime de 4.484 milimetri, lăţime de 1.849 milimetri şi înălţime de 1.585 milimetri. Scaunele din spate pot fi mutate uşor în faţă sau în spate cu 150 de milimetri. Spătarele pot fi înclinate în şapte poziţii – astfel capacitatea portbagajului variază între 530 şi 1.525 de litri. Podeaua portbagajului poate fi ajustată pe trei niveluri, iar sistemul de acoperire a spaţiului pentru bagaje poate fi introdus sub podea când nu este folosit.

Noul Audi Q3 este mai sportiv decât predecesorul său datorită grilei Singleframe cu un design octogonal cu linii verticale, dar şi prizelor mari de aer. Farurile înguste şi triunghiulare sunt direcţionate spre interior. Q3 oferă trei versiuni de faruri. Versiunea de top, cea cu tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive, iluminează şoseaua în manieră inteligentă. Contururile se inspiră din ADN-ul Audi quattro şi conferă modelului o lăţime mai accentuată.

Interiorul continuă senzaţia transmisă de exterior amintind de modelele Premium. Arhitectura interiorului se potriveşte perfect cu noul concept de operare al automobilului. Elementul central este afişajul MMI touch, încadrat de o ramă cu aspect de sticlă neagră lucioasă. Toate afişajele, butoanele şi elementele de comandă au poziţii ergonomice.

Noul Audi Q3, produs la fabrica din Győr – Ungaria, intră pe piaţa din România cu două motoare şi tracţiune pe puntea din faţă. Motorul de intrare în gamă este un 1,5 TSI de 110 kW (150 CP), cu un cuplu de 250 Nm. Propulsorul este echipat cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Acesta decuplează temporar al doilea şi al treilea cilindru când motorul este suspus unei sarcini reduse, pentru a contribui la reducerea consumului de combustibil. 

Cu transmisia manuală cu şase trepte, Audi Q3 35 TFSI accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,6 secunde. Viteza maximă este de 211 km/h. Cu transmisia automată S tronic cu şapte trepte, este nevoie de doar 9,2 secunde pentru acest sprint, viteza maximă fiind de 207 km/h.
 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide