Noul Twingo – schimbări majore pentru cel mai mic model Renault – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 22 ian. 2019 Știri auto

Renault a relansat cel mai mic model din gama sa – Twingo, iar aceasta se bucură de un upgrade vizual şi tehnologic de amploare. Cea mai mare schimbare constă în transformarea lui Twingo într-un model cu 5 uşi.

Noul Renault Twingo are o lungime de 3.614 mm, o lăţime de 1.646 mm şi o înălţime de 1.544 mm, iar ampatamentul măsoară 2.492 mm, o valoare destul de bună pentru aceste dimensiuni.

La exterior, se remarcă luminile de zi cu LED (standard), jantele de 15 sau 16 inchi, montantul central negru şi diferite elemente de design customizabile. Blocurile optice ale lui Twingo afişează semnătura luminioasă sub forma literei C, asemenea tuturor celorlalte modele Renault. Mânerele uşilor din spate sunt încastrate în zona geamurilor, păstrând portierele curate.

Noul Renault Twingo este oferit cu 3 motorizări şi 2 variante de transmisie. Varianta de bază este SCe 65, natural aspirat, (65 CP şi 95 Nm), disponibilă cu transmisie manuală cu 5 trepte. Motorul SCe 75, aspirat, oferă 75 CP şi un cuplu de 92 Nm, fiind  disponibil alături de o transmisie manuală cu 5 trepte.

Motorizarea cea mai puternică este TCe 95 (turbo, 93 de cai-putere şi 135 Nm), aceasta fiind disponibilă cu transmisie manuală în 5 trepte, dar şi automată (EDC cu 6 trepte).

Toate motorizările îndeplinesc norma de poluare EURO 6D Temp.

Datele de consum (ciclul WLTP) şi performanţele dinamice nu au fost făcute publice.

Schimbări şi noutăţi la interior

Interiorul este redesenat, dar include elemente oferite şi pe alte modele ale mărcilor din Grupul Renault, cum ar fi maneta schimbătorului de viteze manual, oferită şi pe Dacia Duster.

În vârful planşei de bord este situat ecranul sistemulului de infotainment, climatizarea la mijloc, iar în partea de jos 2 porturi USB şi o mufă AUX, alături de butoanele pentru pilotul automat, limitatorul de viteză şi cel destinat sistemului Start-Stop.

Spre deosebire de vechiul model, torpedo-ul va fi cu capac şi a crescut şi numărul spaţiilor de depozitare la bord.

Noul Twingo este oferit cu două sisteme multimedia: R&Go şi Easy Link. Ambele oferă conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto.

Sistemul de top Easy Link oferă un ecran tactil de 7 inchi şi vine cu sistem de navigaţie, funcţii multimedia, conectivitate pentru telefonul mobil şi computer de bord.

Printre sistemele de asistenţă disponibile pe noul Twingo se află sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare şi asistenţă la pornirea din rampă.

Renault Twingo va fi oferit în trei niveluri de echipare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide