Noutăţile BMW la ediţia 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt – FOTO

Autor: Marius Vișan 28 aug. 2019 Știri auto

Noutăţile BMW care vor fi prezentate la IAA Cars 2019 reflectă ofensiva fără precedent de modele, cât şi capacitatea de inovaţie a companiei.

Una dintre cele mai aşteptate apariţii este noul BMW X6. Noul BMW X6 reuşeşte să îmbine agilitatea şi versatilitatea unui model BMW X cu aspectul atrăgător al unuia dintre coupé-urile mărcii într-o manieră mai spectaculoasă ca niciodată. Liniile clare, suprafeţele sculptate puternic şi proporţiile alunginte pentru un efect şi mai dinamic oferă exteriorului un aspect atletic, dominant şi impunător. Opţiunea BMW Laserlight adaugă un detaliu atractiv la designul părţii frontale, la fel cum face şi grila BMW iluminată, o premieră absolută  care se regăseşte pe lista de accesorii opţionale. Noul BMW X6 va fi lansat în noiembrie 2019 cu patru motorizări disponibile. Portofoliul va fi condus de două modele pregătite de M GmbH, unul cu motor V8 pe benzină şi un diesel cu şase cilindri dispuşi în linie.

Noul BMW Seria 1, prezentat în premieră la un salon auto 

Noul model foloseşte, în premieră, arhitectura sofisticată cu tracţiune faţă dezvoltată de BMW Group începând cu 2001. Acest lucru contribuie la creşterea substanţială a spaţiului interior, asigurând, în acelaşi timp, că a treia generaţie BMW Seria 1 rămâne etalonul pentru agilitate şi dinamică. Mai mult, tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive este disponibilă încă de la lansarea modelului în septembrie 2019 – la BMW M135i xDrive (225 kW/306 CP) şi la BMW 120d xDrive (140 kW/190 CP).

Prezentat în premieră la un salon auto: noul BMW Seria 8 Gran Coupé

Automobilul sport cu patru uşi a fost derivat direct din noul BMW Seria 8 Coupé. În afară de proporţiile distinctive ale noului BMW Seria 8 Gran Coupé, noul model se diferenţiază clar prin designul lateral şi spate. O prezentare luxoasă la interior este asigurată printr-o echipare standard generoasă care include tapiţerie cu piele Vernasca, panou de instrumente şi montanţi acoperiţi cu piele, iluminare ambientală şi BMW Live Cockpit Professional. De asemenea, există şi o serie de accesorii opţionale care sunt disponibile exclusiv pentru varianta cu patru uşi din noul portofoliu BMW Seria 8: un acoperiş panoramic din sticlă cu dimensiuni foarte generoase, aer condiţionat cu reglare pe patru zone, parasolare electrice pentru geamurile laterale spate şi lunetă sau sistemul de sunet Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround care foloseşte membrane din dimant pentru o claritate maximă a sunetului. Puterea celor trei motoare disponibile la lansare în septembrie 2019 variază de la 235 kW/320 CP la 390 kW/530 CP şi sunt combinate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte şi cu tracţiune integrală BMW xDrive. Este disponibil şi BMW 840i Gran Coupé cu tracţiune spate.

Noul BMW Seria 3 Touring

Dotată cu cea mai recentă generaţie de motoare şi tehnologie de şasiu de ultimă generaţie, a şasea generaţie a modelului Touring stabileşte încă o dată etalonul pentru agilitate şi dinamică în clasa medie premium. În fruntea gamei de modele se află noul BMW M340i xDrive Touring, cu motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce oferă 275 kW/374 CP. O versiune plug-in hybrid a BMW Seria 3 Touring va fi oferită în premieră din vara anului 2020.

Prezentat în premieră la un salon auto: noul BMW X1 

Vizitatorii ediţiei 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt vor găsi noul BMW X1 mai atrăgător ca niciodată. Modelul Sports Activity Vehicle care s-a dovedit de mare succes în segmentul compact premium, intră acum în lumina reflectoarelor cu designul revizuit cu atenţie, tehnologia de propulsie mai sofisticată şi dotările de top pentru control/operare şi conectivitate. 

Noul BMW X1 vine cu o gamă largă de motoare pe benzină şi diesel de ultimă generaţie, cu trei sau patru cilindri, care produc puteri cuprinse între 103 kW/140 CP şi 170 kW/231 CP. În funcţie de varianta particulară, motoarele pot fi combinate cu o transmisie manuală cu şase trepte, o transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj, sau o transmisie Steptronic cu opt trepte – puterea poate fi transferată către puntea faţă sau prin intermediul sistemului de tracţiune integrală BMW xDrive. O variantă plug-in hybrid va fi adăugată la noua gamă de modele BMW X1 în primăvara anului 2020.

Prezentat în premieră la un salon auto: BMW Vision M NEXT 

Noul BMW Vision M NEXT ia forma unei maşini sport plug-in progresive. Sistemul de propulsie Power PHEV deschide o nouă dimensiune în condusul sportiv, oferind posibilitatea de a alege între tracţiunea integrală electrică şi tracţiunea spate puristă, cu propulsie pur electrică sau cu puterea unui motor turbo pe benzină, cu patru cilindri. Acesta generează o putere a sistemului de 441 kW/600 CP şi permite maşinii să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar trei secunde. De asemenea, există şi un mod BOOST+, care pune la dispoziţie un plus de putere la apăsarea unui buton pentru o experienţă de performanţă şi mai emoţionantă. Maşina are o autonomie de până la 100 de kilometri atunci când se rulează în regim complet electric, ceea ce permite ca majoritatea călătoriilor să fie efectuate cu zero emisii locale – atât în zonele urbane, cât şi în afara acestora.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide